sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Părinții, mulțumiți de mărirea alocațiilor, dar se putea mai bine

Alocația copiilor va fi dublată începând din această lună, însă părinții vor primi pentru copii, 84 lei în luna iulie. Președintele Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care este dublată alocația pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Părinții din Craiova sunt de părere că această sumă pe care o vor primi copii este binevenită, dar că nu este o sumă suficient de mare pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru un copil. Sunt suspicioși și cred că Guvernul nu va avea buget pentru a achita alocația.

Guvernul a anunțat pe contul său de socializare, că există fonduri pentru a dubla alocația copiilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Efortul bugetar al dublării alocațiilor pentru copii este de 900 milioane lei, în acest an, și au fost indentificate resursele pentru a suporta măsura, a confirmat și Ministrul Muncii, Rovana Plumb.

”Este un lucru bun că s-a mărit. Nu sunt suficienți că au adăugat doar atât. Pentru un copil ar fi normal să primească mai mult pentru că necesită multe lucruri, cred că nu ajunge în curând România să dea alocația respectivă, cărți, caiete, diverse, ce le trebuie. Copilul meu are un an și șase luni, acum primește două milioane vechi, dar tot nu e suficient, trebuie lapte și altele. Față de cât era inițial, 42 lei, 84 lei este ok, doar așa pot să apreciez. Nu știu dacă vor avea bani să se țină de cuvânt, vom vedea, deși ar trebui, având în vedere că economia țării a crescut, așa spun, nu? Oricum privim partea bună a lucrurilor, mergem spre bine, chiar trebuia făcut ceva în sensul acesta și trebuie făcut mult mai mult pentru copii, spitale și așa mai departe”, a spus Cristina, părinte.

Alocațiile s-ar putea da diferențiat. Ministrul Muncii, Rovana Plumb a anunțat că se lucrează la un pachet de măsuri prin care alocațiile pentru copii să se dea în mod diferențiat, proiectul urmând a fi prezentat public în septembrie – octombrie, a declarat, luni, ministrul de resort, Rovana Plumb, pentru Digi24.potrivit Agerpres.

 

”Totul pentru copii, ei sunt viitorul!”

”Este foarte bine că s-a mărit, un copil cere multe. Ar fi fost bine și mai mult ca orice mămică, săracă, bogată, să se bazeze și pe acești bani. Eu sunt bunică și trebuie luate multe, apa plată cu care îi facem lăpticul, pentru toți copii să fie bani mai mulți. Acum ia două milioane, este bebeluș, dar și apoi câte nu le trebuie, grădiniță, apoi la școală și o să le trebuiască multe, sunt scumpe și hăinuțele și multe altele. Sper să aibă buget să le mărească, noi trăim cu speranța și pentru copii să se facă orice, eu așa zic. Este bine și așa dar să fie și mai bine, cei care sunt puși acolo să își facă treaba, să fie responsabili, să se gândească că ei sunt viitorul țării”, Nicoleta Iova.

”Este un lucru bun această mărire, dar putea să adauge mai mult, să fie măcar o sumă rotundă și cât s-au sucit atunci, că voiau să nu voteze, se gândeau că vor avea gaură mare la bugetul țării. Asta este, tot este un pas înainte”, a spus Raluca, o mămică.

Premierul a mai declarat referitor la soluția ca alocația să se atribuie diferențiat că trebuie gândită o măsura care să vină într-adevăr în sprijinul copiilor.

"Alocația pentru copil, ca sprijin social, trebuie să o gândim mai țintit și mai eficient. Adică cei care au venituri mari, că le-am mai dat înca 42 de lei, s-ar putea nici să nu-i ridice. Sunt foarte multe familii care nu iau acei 42, 84 de lei. Că alții au nevoie, cu cei 42 de lei în plus, tot nu reușesc să își rezolve problemele de zi cu zi. Problema noastră principală este ca acei bani să ajungă cu adevărat la copil, să fim siguri că merge la școala, că își cumpără rechizite", a declarat Victor Ponta într-o emisiune TV, potrivit  Agerpres, citează știrileprotv.ro

 

 

 

Politica