vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Voia să-şi scape fetele de dosar. Acum are şi el unul

 Un craiovean care a a vrut să dea şpagă 100 de euro unui ofiţer al Secţiei 2 Poliţie Craiova ca să-şi scape de dosar cele două fiice minore pe care poliţistul le cerceta pentru furt calificat, a fost trimis în judecată pentru dare de mită. Bărbatul a fost prins în flagrant cu şpaga, chiar în biroul poliţistului, iar la sfârşitul săptămânii trecute, când s-a înregistrat dosarul la Tribunalul Dolj, instanţa l-a menţinut pe craiovean sub control judiciar, acesta neavând voie să părăsească limita teritorială a judeţului Dolj.

Craioveanul Ion Dinu a fost reţinut pentru 24 de ore pe 3 aprilie a.c., după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un ofiţer al Poliţiei Municipiului Craiova – Secţia 2 Poliţie. Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat prinderea în flagrant, în baza denunţului formulat anterior de poliţist. Astfel, potrivit unui comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, pe 16 martie a.c., un ofiţer de poliţie din cadrul Secţiei 2 Craiova a formulat un denunţ prin care sesiza faptul că Ion Dinu i-a oferit suma de 50 euro pentru a închide dosarul penal în care erau cercetate cele două fiice minore ale sale. Poliţistul l-a refuzat pe bărbat şi şi-a anunţat superiorii şi pe ofiţerii anticorupţie. În urma denunţului, vineri, 3 aprilie a.c., a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant a lui Ion Dinu. Craioveanul a fost prins imediat ce i-a înmânat suma de 100 euro poliţistului, chiar în biroul său din incinta Secţiei 2 Poliţie Craiova: „La data de 03.04.2015, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a lui D.I. cu ocazia oferirii sumei de 100 euro unui ofiţer de poliţie din cadrul I.P.J. Dolj – Pol. Mun. Craiova – Secţia 2 Poliţie. Banii au fost daţi pentru ca poliţistul să nu ia măsurile legale într-un dosar penal în care fiicele minore ale lui D.I. sunt cercetate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.  În fapt, la data de 16.03.2015, ofiţerul de poliţie a formulat denunţ la S.J.A. Dolj prin care sesiza faptul că D.I i-a oferit, în scopul menţionat, suma de 50 euro şi a fost refuzat. Urmare a denunţului, în data de 03.04.2015, a fost organizată şi realizată acţiunea de prindere în flagrant a lui D.I., acesta fiind surprins după ce a oferit suma de 100 euro poliţistului, chiar în biroul său din incinta Secţiei 2 Poliţie Craiova. Făptuitorul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 C.P. Procurorul de caz a dispus reţinerea lui D.I. pentru 24 ore, iar ulterior Tribunalului Dolj a luat faţă de acesta măsura arestului la domiciliu.
La instrumentarea cazului s-a beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj şi de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă”, după cum au comunicat la momentul respectiv reprezentanţii DGA.

Ion Dinu a contestat măsura arestului la domiciliu, iar pe 8 aprilie Curtea de Apel Craiova i-a admis contestaţia şi a luat faţă de el măsura controlului judiciar. Cercetările au fost finalizate, iar la sfârşitul săptămânii trecute, joi, 21 mai a.c. procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au trimis în judecată pe craiovean pentru infracţiunea de dare de mită. Odată cu înregistrarea dosarului la Tribunalul Dolj, instanţa a menţinut faţă de craiovean măsura controlului judiciar cu interdicţia de părăsire a limitei teritoriale a județului Dolj, deşi inculpatul ceruse ridicarea acestei interdicţii: „Menţine măsura controlului judiciar dispună faţă de inculpatul Dinu Ion, prin încheierea nr. 146/08.04.2015 a Curţii de Apel Craiova. Respinge cererea inculpatului privind modificarea conţinutului controlului judiciar instituit prin încheierea nr. 146/08.04.2015 a Curţii de Apel Craiova în sensul încetării obligaţiei impusă iniţial de a nu părăsi limita teritorială a judeţului Dolj. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu din data de 21.05.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj.

 

 

 

Politica