duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Se menţin emoţiile

Cu o finală istorică în faţă pentru clubul gorjean, elevii lui Iordănescu n-au putut să scape complet de emoţiile retrogradării înainte de duelul, de miercuri, din ultimul act al Cupei Ligii, cu Steaua Bucureşti. Gorjenii rămân sub ameninţarea ligii secunde după ce au obţinut doar o remiză în partida, de vineri, de la Botoşani, încheiată cu scorul de 1-1. Deşi Pandurii a fost echipa care a deschis scorul, prin Cordoş(24), formaţia gazdă a revenit repede în joc şi a egalat până la finalul primei părţi, prin reuşita lui Acsinte(31). Gruparea gorjeană a ratat intrarea la cabine în avantaj, după ce, marcatorul primului gol, Cordoş, a trimis pe lângă poartă dintr-o poziţie ideală. Repriza secundă a aparţinut gazdelor, care au presat mai mult, dar n-au reuşit să mai schimbe ceva în soarta meciului, punctele fiind împărţite frăţeşte între Botoşani şi Pandurii. Trupa lui Iordănescu a contabilizat 39 de puncte în urma acestei remize şi are mari şanse să se salveze, însă atâta timp cât matematic rămâne posibilă retrogradarea, şi emoţiile gorjenilor se păstrează vii.

"Am reuşit să deschidem scorul, dar apoi nu am profitat de acest lucru, Botoşaniul a egalat, ca şi noi, dintr-un moment static şi apoi au intrat în joc după care moralul a fost de partea lor. Puteam face 2-1 la şansa lui Cordoş din 6 metri, nu s-a întâmplat asta, a avut şi Botoşaniul şansele lor, eu zic că, per ansamblu, rezultatul este echitabil. Cred că o victorie cu Iaşiul ne-ar salva sigur de la retrogradare. Înaintea jocului, de azi, gândul jucătorilor a mers inevitabil şi spre finala Cupei Ligii, pentru majoritatea dintre ei fiind prima finală din carieră, pentru oraş şi pentru club ar însemna un trofeu în premieră. Am dus o luptă psihologică în ultimele zile cu staff-ul tehnic să-i facem pe jucători să înţeleagă că prima finală pe care noi o aveam era cea cu Botoşani, cu punct sau puncte luate aici aveam automat şi alt tonus pentru finală. Acum în cele 4-5 zile rămase avem liniştea necesară să ne pregătim pentru finală, avem timp să ne recuperăm fizic şi mental pentru că a fost un consum destul de mare. Suntem încrezători pentru jocul cu Steaua”, a declarat Edi Iordănescu, la finalul partidei de la Botoşani.

Pandurii a plecat de la Botoşani direct la Mogoşoaia, unde Edi Iordănescu pregăteşte finala Cupei Ligii cu Steaua, programată pentru ziua de miercuri, pe Arena Naţională, la ora 20.00. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

FC Botoşani – Pandurii Tg. Jiu 1-1 (1-1)

CASETĂ TEHNICĂ 
Stadionul „Municipal” din Botoşani 
Marcatori: Acsinte (31) / Cordoş (24)
FC Botoşani:  Lazar- Patache, Tincu, Oltean, Acsinte – Vaşvari, Danci – Quenten (Ivanovici '59), Croitoru (Codoban '80), Batin – Hadnagy (Ngankam '72). Antrenor: Leo Grozavu.
Pandurii Târgu Jiu: Mingote – Unguruşan, Cordoş, Vasilievici, Momcilovici – Anton, Mrzljak – Nicoară, Răduţ (Elton '84), Shalaj (Grecu '79) – Roman (Buleică '63). 
Antrenor: Edward Iordănescu.
Arbitri: Ovidiu Haţegan (central) – Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe (asistenţi) – Iulian Dima,  Sorin  Antonie (asistenţi suplimentari) – Ciprian Danşa (rezervă)
Cartonaşe galbene: Acsinte '25, Oltean '45+1, Tincu '83 / Nicoară '45, Momcilovici '46, Unguruşan '75

spot_img
spot_img

Politica