vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ofertă variată la Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme

Salonul Național de Minerale, Fosile și Geme organizat de Muzeul Olteniei, s-a deschis astăzi. Zeci de comercianți veniți din București, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Tulcea Oradea, sau chiar din Craiova, dar și din alte colțuri ale lumii (Ungaria, Ucraina, Moldova, Africa de Sud) expun zilele acestea în Piața Mihai Viteazul. Pandantive, coliere, brățări, inele dar și alte elemente decorative confecționate din pietre prețioase și semiprețioase pot fi achiziționate zilele acestea la Salonul Național de Minerale Fosile și Geme. Prețurile sunt accesibile, în funcție de tipul de bijuterie dorită, dar și din prisma pietrelor din care sunt confecționate.

“Avem bijuterii din pietre semiprețioase, în principal din familia siliciului, agathe și jascuri, aventurini. Soția le combină și ies aceste bijuterii, pandantive, coliere, brățări, dar și semne de carte. Le aducem de la diverse târguri, Budapesta, Germania, de peste tot. Principala lor proveniență este Asia de Sud-Est. Prețurile pornesc de la 20 lei, un pandantiv mai simplu, până la un colier care poate să ajungă până la 180 lei”, spune Dorin Groza, geolog.

Din Kiev, lucrate cu drag pentru craioveni”

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Uitați-vă ce tablouri am lucrat cu drag pentru craioveni, din pietre naturale, tablouri cu sticlă deasupra, iar pe sticlă este aplicat un peisaj din pietre, după culoarea stofei și pictura pe mătase, așa pietre am pus și pe sticlă. Venim din Ucraina, Kiev, participăm la acest salon de la prima ediție, nici un an nu am lipsit. Bucurăm craiovenii cu produsele noastre, tablourile sunt de la 150 lei până la 400 lei. Avem bijuterii numai din pietre naturale semiprețioase, avem și prețioase, rubin, iolit, labrador, safir, smarald. Brățările din pietrele prețioase pornesc de la 70 lei și urcă sus, colierele costă tot așa începând de la 70 lei până la 400 lei. Le aducem din Rusia, din Crimeea, Armenia”, spune Nina Țurcan, comerciant.

Cristaloterapia

O comerciantă din București ne-a vorbit despre efectele curative pe care le pot avea cristalele. Cristaloterapia face parte din rândul terapiilor alternative și se bazează pe proprietățile energetice ale pietrelor.

„Avem la acest stand bijuterii din pietre semiprețioase și cristale aduse din toată lumea, Africa, America, Asia.Toate cristalele se comportă ca niște sisteme energetice care interacționează cu corpul uman. Corpul uman are în interior șapte puncte energetice principale. În funcție de cum sunt dereglate prin stres, alimentație, pietrele, cristalele ne ajută să reglăm acele puncte energetice, practic să le echilibrăm.Turmalina este cea care aliniază cele șapte puncte energetice principale din corp și le echilibrează și cristalele în general, cuarțul fumuriu, cuarțul roz, amethyst, aventurinul-care este cristalul verde.Cristalele pornesc de la 5-10 lei și bijuteriile până la o sută și ceva de lei, depinde de piatră, colierele în general au prețuri mai mari. Am la vânzare și pietre prețioase, smarald, morganit din care am făcut brățări, avem și cercei din jad, din carneol. De asemenea și siraguri care se montează pe loc în argint din mai multe semiprețioase, proaspăt aduse din India”, a declarat Carmen Bere.

Bijuterii din cochilia unui melc

În cadrul salonului pot fi achiziționate și admirate bijuterii confecționate din cochilia unui melc ce trăiește în Noua Zeelandă.

„Am venit printre altele, cu multe produse realizate din melcul Paua un melc care creste în apele din jurul Noii Zeelanda din Golful Mexic, am vaga impresie că au făcut chinezii crescătorie cu acest melc. Are o cochilie foarte frumoasă, toate culorile curcubeului. Poate ajunge la 25 centimetri ca dimensiune regula celor din Noua Zeelandă să nu aibă mai mult de 12 cm, de asta am dedus ca au crescătorie de melci, fiindcă fac obiecte mai micuțe din acest melc. Costă 9 lei pandantivul până la un colier 250 lei. Iar cochilia melcului, pe care o puteți utiliza pentru decor costă 50 lei”, doctor în mineralogie, Oscar Edelstein din Baia Mare.

Evenimentul are loc până duminică, 17 mai.

Politica