vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

200 de gospodării din Oteşani, izolate de orice cale de acces

Un număr de aproximativ 200 de gospodării din comuna Oteşani sunt izolate de orice cale de acces, oamenii fiind nevoiţi, potrivit edilului Mircea Oprişor, să-şi transporte decedaţii prin apa râului Luncavăţ, arată AGERPRES.

"Este vorba de trei cătune şi un sat, satul Subdeal, care nu mai au cale de acces din iulie anul trecut. În iulie 2014, în urma viiturilor, râul Luncavăţ a măturat totul în cale, dar toată atenţia a fost îndreptată spre comuna Vaideeni, numai că viitura acea a lovit crunt şi Oteşaniul şi a distrus unicul pod rutier care lega drumul naţional care străbate comuna de cele 190 de gospodării de pe malul drept al râului. Celelalte două căi de acces din lateral sunt afectate de inundaţii, aşa că oamenii trec prin râu dacă au probleme urgente. Decedaţii sunt căraţi efectiv cu convoiul prin albia râului. Nu am primit nici un ban şi cerem de şase luni. Ar fi ideală construcţia unui pod rutier aici, dar pentru asta trebuie fonduri", a declarat Oprişor.
Râul Luncavăţ străbate comuna Oteşani de la vest la est şi o împarte în două, pe malul drept fiind o uliţă de şase kilometri, neasfaltată şi care nu mai are din iulie 2014 nicio cale de acces cu centrul localităţii. Nicio autoutilitară nu poate ajunge în zonă decât prin albia râului când este scăzut.
Autorităţile locale au construit mai multe podeţe improvizate, dar au fost distruse de apele râului în urma ploilor.

 

 

imagine ilustrativa

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica