marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incident neplăcut la Festivalul de Teatru din Caracal

Până duminică, 17 mai, la teatrul din Caracal vor fi prezentate spectacole puse în scenă la mai multe teatre din țară. Ediția din acest an îi este dedicată lui Amza Pellea, iar deschiderea a făcut-o Oana Pellea, cu spectacolul ”N(aum)”, după textele lui Gellu Naum, în regia Marianei Cămărășan.

Numai că, în timpul reprezentației, o grilă metalică ce susţinea decorul s-a prăbuşit pe scenă, chiar lângă Oana Pellea și Cristina Casian, protagonistele piesei ”N(aum)”, informează Europa FM, care mai arată că totul s-a întâmplat din cauza unor manevre greșite efectuate de personalul tehnic al Teatrului. 
Potrivit sursei citate, Oana Pellea și Cristina Casian au rămas calme, iar publicul a crezut că momentul a fost unul regizat. Ulterior, un reprezentant al Teatrului a cerut scuze spectatorilor și a cerut o pauză pentru ca decorul să fie refăcut iar reprezentația să poată continua, mai arată Europa FM.
Directorul Centrului Cultural Caracal, Florin Teodorescu, a declarat pentru AGERPRES că elementele de susţinere a decorului piesei de teatru, aparţinând Teatrului Metropolis, erau asigurate şi nu a fost vreun pericol pentru actriţe, personalul tehnic sau pentru spectatori, iar spectacolul a continuat după remedierea problemei tehnice. 

"Spectacolul N(AUM), al Teatrului Metropolis, în care au jucat actriţele Oana Pellea şi Cristina Casian a început la 19:15 şi problema tehnică a apărut în jurul orei 19:40 – 19:45. Problema a fost remediată de personalul tehnic şi, după 10 minute, spectacolul a continuat. Ce au observat spectatorii a fost că nişte ştăngi coboară şi că unul din reflectoare s-a stins. Au crezut că este un moment din spectacol", a afirmat Teodorescu. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a explicat ce s-a întâmplat din punct de vedere tehnic: "Pe anumite ştăngi (ţevi) au fost agăţate elemente de decor, lumini, fotografii, rame, tablouri, veioze, lămpi, pentru a fi coborâte în timpul spectacolului la anumite momente şi ridicate la altele, la manevre ale personalului tehnic. Una dintre ştăngi, care era asigurată să nu cadă, probabil că din cauza greutăţii, a coborât fără a fi manevrată de cineva şi, în coborâre, din cauza cablurilor electrice, a angrenat o altă ştangă şi s-a desprins un ştecher de la unul din reflectoare. Actriţele se aflau la o distanţă de circa trei metri faţă de locul în care au coborât ştăngile. Respectivele elemente, ştăngile, au coborât lin, erau asigurate, nu au căzut brusc, nu s-au prăbuşit". 
După coborârea celor două ştăngi care a determinat stingerea unui reflector, pe scenă a apărut regizoarea tehnică a spectacolului care a anunţat că va fi luată o pauză de 10 minute pentru remedierea problemei tehnice. După pauză, spectacolul a continuat, a menţionat sursa citată. 
"Reacţia actriţelor a fost una firească, n-a existat vreun pericol. Spectatorii au crezut că momentul face parte din spectacol, pentru că au mai fost momente în care erau urcate şi coborâte elemente din decor", a adăugat Florin Teodorescu. 
Primarului municipiului Caracal, Eduard Ciocăzanu, prezent la spectacol, a precizat că a observat că s-a stins un proiector şi că au coborât elemente din decor în spatele scenei, dar nu a fost vreo persoană accidentată şi, după 10 minute de pauză, timp în care a fost remediată problema tehnică, spectacolul a fost reluat, mai arată AGERPRES.

Politica