joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Taximetrist, fără taxi după ce a încălcat patru reguli de circulație

Un taximetrist în vârstă de 25 de ani a rămas fără obiectul muncii după ce a fost prins de polițiști încălcând patru reguli de circulație. Oamenii legii i-au luat certificatul și numerele de înmatriculare ale mașinii și i-au dat și o amendă de peste 2.000 lei.

“S.MARIUS, 25 ani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism în regim taxi, pe str. Spania, şi a efectuat manevra de întoarcere peste marcajul continuu care separă sensurile de mers, nu a purtat centura de siguranţă, a folosit telefonul mobil în timpul mersului şi nu a avut asigurare auto obligatorie.  Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă de 2267 lei  conform prevederilor legale, iar ca măsură complementară i s-au aplicat 10 puncte penalizare, reținut certificatul și numerele de înmatriculare.”- IPJ Dolj

Tânărul de 25 ani nu este singurul taximetrist sancționat miercuri de polițiștii Biroului Rutier Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceștia au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii accidentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate pietonilor aflați regulamentar în traversarea străzii, totodată urmărindu-se și prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de conducătorii de transport persoane în regim de ”taxi” .

În urma acțiunii, polițiștii rutieri au constatat și aplicat 149 sancțiuni contravenționale de peste 16900 lei, dintre care 9 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 27 taximetriști au fost, de asemenea, sancționați.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 8 permise de conducere, iar 3 certificate de înmatriculare au fost retrase.

sursa foto: taximetre.ro

Politica