miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Învățătorii din Olt, vizită la Școala “Buna Vestire” Grădinari

Aproximativ 70 de învățători din judetul Olt au vizitat miercuri, 6 mai, Centrul social multifuncțional Grădinari și Școala Gimnazială “Buna Vestire” Grădinari Olt, în cadrul acțiunilor desfășurate la Cercul pedagogic al învățătorilor din județul Olt, semestrul al II-lea.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, le-a prezentat sălile de curs și celelalte spații destinate educației și cazării elevelor, cât și date despre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească la înscrierea în această unitate de învățământ gimnazial.

Începând cu anul şcolar 2013-2014, sub patronajul Mitropoliei Olteniei, Aşezământul-mănăstire „Buna Vestire“ din Grădinari, judeţul Olt, a înfiinţat Şcoala Gimnazială „Buna Vestire“ din Grădinari, care este o instituţie de învăţământ destinată fetelor atât din judeţele Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Dolj şi Olt, cât şi din celelalte regiuni ale ţării. Şcoala de Fete „Buna Vestire“ din Grădinari este o instituţiecare urmăreşte să dea posibilitate elevelor care au absolvit clasa a IV-a şi doresc să se înscrie aici în clasa a V-a să-şi dezvolte aptitudinile intelectuale şi practice în domenii diverse, în special matematică şi arhitectură. Concomitent cu pregătirea de bază, elevele au posibilitatea să urmeze cel puţin patru cursuri de pregătire pentru viaţă: bucătărie, patiserie, croitorie şi infirmerie. Elevele acestei şcoli provenite din familii sărace şi cele orfane sunt scutite de orice taxă administrativă şi şcolară, toate cheltuielile fiind suportate de Fundaţia „Buna Vestire“ a Mitropoliei Olteniei. După terminarea studiilor liceale, absolventele vor fi susţinute în vederea definitivării studiilor la facultăţi de profil, potrivit aptitudinilor şi dorinţelor lor. Cheltuielile de şcolarizare în aceste instituţii de învăţământ universitar vor fi suportate de Fundaţia „Buna Vestire“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Beneficiarii proiectului Centru social multifuncțional în Grădinari, județul Olt, sunt copii care provin din familii dezavantajate social.

 

Politica