vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Facultatea de Drept Craiova, locul III la „Hexagon”

Facultatea de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova a participat, la finalul lunii aprilie, la “HEXAGONUL FACULTĂŢILOR DE DREPT”, concurs studenţesc de tradiţie, organizat anual, ce reuneşte cadre didactice şi studenţi de la cele mai prestigioase facultăţi de drept din ţară (Universitatea din Craiova, Universitatea din Bucureşti, Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Vest din Timişoara).

În clasamentul final, Facultatea de Drept din Craiova a ocupat locul III.

Clasamentul final a avut următoare configuraţie:

Policlinica Buna Vestire Craiova

1. Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti

2. Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara

3. Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova

4. Facultatea de Drept a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca

5. Facultatea de Drept a Universităţii "Al.I.Cuza" din Iaşi

6. Facultatea de Drept a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu

Concursul a avut mai multe probe: drept civil, drept penal și probe sportive (șah, fotbal, streetball, tenis de masă).

Delegaţia Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova a fost condusă de decan, prof.univ.dr. Sevastian Cercel şi de prodecan, conf.univ.dr. Daniel Ghiţă. Un merit în obţinerea rezultatelor îl au şi cadrele didactice care s-au ocupat de pregătirea studenţilor: conf. univ.dr. Ruxandra Răducanu, conf.univ.dr. Oana Ghiţă, lect.univ.dr. Manuela Istratoaie, lect.univ.dr. Mădălina Elena Nica, lect.univ.dr. Cătălin Voiculescu, lect.univ.dr. Robert Bischin, lect.univ.dr. Camelia Vlăsceanu, prof. Cătălin Crăciunescu, prof. Laurenţiu Antoche.

Hexagonul constituie un cadru de colaborare în domeniul învăţământului superior juridic al principalelor facultăţi de drept din ţară, având drept scop preocuparea pentru excelenţă în selecţia şi pregătirea studenţilor şi în cercetarea ştiinţifică desfăşurată de cadrele didactice. Absolvenţii celor şase facultăţi ce compun Hexagonul ocupă, anual, majoritatea locurilor la concursurile de intrare în profesiile juridice.

Politica