sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Întâlnirea trilaterală, începutul unei colaborări transfrontaliere

Pentru prima dată, oraşul nostru va fi gazda unei întâlniri între prim-ministrul României, Victor Ponta şi cei ai Bulgariei şi Serbiei, Boiko Borisov, respectiv Aleksandar Vucic.
Vineri şi sâmbătă, Craiova va fi în sărbătoare şi va organiza o serie de întâlniri în cele mai importante locaţii.  

Este o întâlnire în premieră în Craiova după 1990, prezenţa a trei premieri de state vecine şi prietene. Este un eveniment, care, pe de o parte, ne bucură, pe de altă parte, ne obligă să fim la nivelul aşteptărilor premierului Ponta şi a reprezentanţilor Guvernului, care au decis ca această întâlnire să aibă loc la Craiova. Vor avea loc întâlniri bilaterale între premierul român şi cel bulgar, respectiv între premierul român şi cel sârb. De asemenea, va fi şi o întrunire trilaterală între cei trei premieri, însoţiţi de anumiţi miniştri. Va avea loc şi o şedinţă comună între guvernele Bulgariei şi al României. Întâlnirile vor avea loc în locaţii reprezentative pentru municipiul Craiova, pentru că oraşul nostru are cu ce să se laude.
A afirmat viceprimarul Dan Daşoveanu, pentru Ediţie Specială

Oficialităţile locale vor încerca să profite la maxim de aceste întâlniri, pentru a dezvolta relaţiile cu reprezentanţii guvernelor bulgar şi sârb.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Când vin premierul sârb şi bulgar la Craiova este o oportunitate ca numele oraşului să apară în toate informaţiile de presă din Bulgaria şi din Serbia. Vom fi cunoscuţi acolo, plus că se va încerca şi o promovare a municipiului, astfel încât între cele trei zone să înceapă o colaborare transfrontalieră, care are deja anumite rădăcini în special ale Consiliului Judeţean Dolj. Cred că în cel mai scurt timp se vor vedea beneficii directe după această întâlnire, nu numai indirecte.
A mai punctat Dan Daşoveanu

Drapel gigant, în centrul Craiovei

Drapelul care a fost instalat de Ziua Naţională a României pe clădirea Guvernului a fost adus ieri la Craiova. Tricolorul are 1.400 metri pătraţi  şi a fost confecţionat în patru zile la Târgu Jiu. A fost montat ieri, de alpinişti, pe clădirea Complexului Comercial Mercur. De asemenea, în centrul Băniei, pe stâlpii de iluminat vor fi arborate steaguri ale Bulgariei şi Serbiei.

Bănia este consemnată în istoria Bulgariei ca fiind localitatea unde s-a semnat Tratatul de la Craiova, pe 7 septembrie 1940 între România şi Bulgaria. Conform prevederilor acestuia, România a cedat partea sudică a Dobrogei (Cadrilaterul în română), şi şi-a dat acordul în realizarea unor schimburi de popula?ie. Acest teritoriu a fost cedat de către Bulgaria României, în urma Păcii de la Bucureşti din anul 1913.

Oraşul nostru este asezat la distanţă aproximativ egală de Belgrad, Sofia şi Bucureşti şi poate să devină, în viitor, locul oficial de întâlnire al delegaţiilor din cele trei ţări.

Politica