luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PREMIERĂ la Teatrul Colibri: Frumoasa din pădurea adormită

Celebrul basm, Frumoasa din pădurea adormită, al Fraţilor Grimm, ia forma comediei muzicale pentru copii, vineri, 24 aprilie 2015, de la ora 18:00, pe scena Teatrului Colibri.Scenariul este în regia lui Cristian Pepino, cu scenografia semnată Vlad Tănase, pe muzica lui Dan Bălan.  Spectacolul plin de culoare şi ritm îi are în distribuţie pe actorii: Alla Cebotari, Rodica Prisăcaru, Ionica Dobrescu, Alis Ianoş, Adriana Ioncu, Oana Stancu, Mugur Prisăcaru, Cosmin Dolea, Daniel Mirea, Emanuel Popescu.

Regizorul Cristian Pepino, unul dintre fondatorii Secţiei de păpuşi şi marionete din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale” Bucureşti şi printre primii profesori la această catedră, a făcut posibilă realizarea singurului dicţionar al personalităţilor de numele cărora se leagă evoluţia artei animaţiei în România (actori, regizori, scenografi, dramaturgi, profesori etc.). S-a dedicat teatrului de animaţie unde, doar ca regizor, a realizat zeci de spectacole, multe distinse cu premii naţionale şi internaţionale. Deţine Ordinul pentru Merit în grad de Cavaler, Premiul de Excelenţă pentru întreaga activitate conferit de Ministerul Culturii, Premiul special UNITER pentru teatrul de păpuşi şi este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Târgu Mureş. Este autorul unor importante cărţi, printre care Regia spectacolului de animaţie, Tehnica teatrului de animaţie, Tehnologii digitale în spectacolul de animaţie. În actualul repertoriu al Teatrului Colibri, titluri ca Inimă de piatră, Cavalerii Mesei Rotunde şi Pinocchio poartă semnătura regizorală a lui Cristian Pepino.
“Este o nouă versiune a poveştii, o versiune veselă, cu actori şi păpuşi şi o muzică încântătoare”, Cristian Pepino, regizor.

Vlad Tănase a realizat scenografia spectacolelor Mica Sirenă, O noapte furtunoasă şi Păcală la Teatrul “Fani Tardini” din Galaţi – Secţia păpuşi, a reprezentaţiilor După melci şi Prinţesa Zulufina la Teatrul de păpuşi “Prichindel” din Alba Iulia, a spectacolului Motanul Încălţat al Companiei de Teatru Anim’Arts Bucureşti. A creat păpuşi şi decor pentru producţii UNATC, ale teatrelor “Radu Stanca” din Sibiu, “Ion Creangă” Bucureşti, companiilor Anim’Arts, Pur’Anima ( din care face parte şi alături de care a prezentat spectacolul The Rolling Strings în cadrul Festivalului Puppets Occupy Street – Craiova, 2014).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preţul unui bilet este de 10 lei, şi se pot cumpăra de la Agenţia Teatrului “Colibri”, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 şi 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.

Politica