sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţist-stupar , la un pas de moarte de la înţepăturile de albine

Albinele sunt insecte harnice care ne  aduc mierea dar în unele situaţii ne pot aduce şi moartea. La un pas de deces s-a aflat un mehedinţean înţepat de nişte albine întărâtate. În cauză e vorba de un poliţist-stupar .
Bărbatul, de 38 de ani, din localitatea Şuşiţa, aparţinătoare comunei mehedinţene Grozeşti, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul din Craiova, în stare gravă, după ce a fost înţepat de mai multe albine.Pentru că ambulanţa de la Strehaia era plecată la un alt caz, s-a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD pentru a fi transportat de urgenţă la Craiova, starea pacientului fiind deosebit de gravă.

Stuparul a fost muşcat de limbă şi respira  foarte greu. Potrivit stuparilor reacţiile la înţepăturile de albine sunt extrem de periculoase, putând progresa spre şoc anafilactic, o situaţie care poate aduce moartea persoanei în cauză.
Contactat telefonic, primarul Gheorghe Coman ne-a declarat că persoana înţepată  de albine a scăpat cu bine, mai mult decât atât în cursul zilei de ieri se şi externase din spital. În cauză e vorba de un poliţist.

Mai exact cel păţit este adjunctul şefului de post din comună, Gheorghe Anghel :
A scăpat cu bine şi a şi ieşit din spital. Eu nu prea ştiu amănunte dar din câte am aflat cică se afla la stupina lui când a fost înţepat de albine . Dumnealui are circa 20 -25 de stupi dacă nu mă înşel. În ziua respectivă se afla la prisacă , umbla  într-un stup, să mute nişte rame cu albine , să le dea sirop nu ştiu exact. La un moment dat cică l-ar fi  sunat cineva pe telefonul mobil. Atunci dumnealui şi-a dat masca jos ca să poată să vorbească la telefon şi atunci a fost înţepat de albine. Ştiu că l-a luat Salvarea şi l-a dus la spital . Nu ştiu dacă e alergic la înţepăturle de albine. Bine că a scăpat cu viaţă, asta e important!
Ne-a declarat, ieri, primarul comunei Grozeşti , Gheorghe Coman

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica