joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alţi inspectori şefi adjuncţi la ISJ Dolj?

Cei şase candidaţi doljeni din Inspectoratul Şcolar luptă astăzi pentru a obţine sau a-şi păstra un post. Este vorba despre concursul pentru func?ia de inspector şcolar general adjunct, două la număr şi cea de director Casa Corpului Didactic Dolj. Concursul are loc la sediul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştinţifice din Bucureşti.

Pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar general adjunct candidează în Dolj, cei care deţin la momentul actual, aceste funcţii, respectiv Nicuşor Cotescu şi Lavinia Craioveanu, dar şi Mihăiţa Stoica – purtător de cuvânt ISJ Dolj, Janina Vaşcu, profesor de cultură civică la Breasta, Răzvan Jenaru, director adjunct la Colegiul Naţional „Carol I“ şi Constantina Dăoagă, director adjunct la Şcoala „Ion Creangă“. Pentru conducerea Casei Corpului Didactic vor concura trei candidaţi: Ştefan Vasile, actualul director al Casei Corpului Didactic, Adrian Luca, profesor în judeţul Vâlcea şi Maria Irina Godeanu, profesor în judeţul Gorj.

Mihăiţa Stoica, purtător de cuvânt ISJ Dolj s-a pregătit pentru a ocupa acest post, menţionând că atâta timp cât există concurs, sistemul de învăţământ va progresa, având la bază oameni pregătiţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Într-o societate democratică, concurenţa nu poate naşte decât progres. Ceea ce nu poate fi decât benefic pentru sistemul de învăţământ. Sper să câştig, bineînţeles.Oferta managerială a unui inspector şcolar general adjunct trebuie să aibă la bază o anumită legislaţie în concordanţă cu legislaţia specifică şi să aibă la bază planul managerial unic la nivelul ISJ în anul şcolar respectiv.
Mihăiţă Stoica

Lavinia Craioveanu, actualul inspector şcolar adjunct este încrezătoare în forţele proprii şi a ţinut să precizeze că ceea ce o poate departaja de ceilalţi candidaţi este experienţa de aproximativ 17 ani în sistemul educaţional.

M-am pregătit pentru acest concurs, am studiat toate documentele legislative şi cărţile din bibliografie. Nu îmi este teamă de ceilalţi, concursul este în primul rând cu mine însămi, prima proba cea scrisă este eliminatorie, trebuie să faci şapte grile, din zece, ceea ce este foarte greu.La toate probele trebuie să obţii peste 7. Nu este primul concurs la care particip, am participat la patru sau cinci concursuri de titularizare, întotdeauna am obţinut note foarte mari, întotdeauna am câştigat examenele la care am participat. Sper să nu fie de data aceasta o excepţie şi să am aceleaşi rezultate bune. În general, eu am încredere în mine, m-am pregătit, am competenţa necesară, cunosc legislaţia, cunosc ceea ce se întâmplă în învăţământul doljean, am putut să îmi elaborez o ofertă managerială cu care cred că pot să obţin notă maximă. Mă ajută experienţa mea, am pornit de jos, am fost şef de catedră, şef de comisie, director adjunct şi iată inspector şcolar general adjunct. Toate aceste etape din viaţa mea şi-au pus amprenta asupra cunoştinţelor şi abilităţilor pe care le am, care mă vor ajuta să fiu printre inspectorii adjuncţi câştigători. Ce mă departajează de ceilalţi concurenţi este experienţa pe care am avut-o în sistemul educaţional, de la funcţia cea mai mică într-o şcoală, şefă de catedră, de comisie, fiind director adjunct, director general, de arie curriculară până la inspector adjunct.
Lavinia Craioveanu

Nicuşor Cotescu, inspector adjunct ISJ Dolj nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.
Pentru conducerea Casei Corpului Didactic s-au înscris trei candidaţi: Ştefan Vasile, actualul director al CCD, dar şi Adrian Luca, profesor în judeţul Vâlcea, şi Maria Irina Godeanu, profesor în Gorj.

Concurs de inspectori şcolari

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj anunţă scoaterea la concurs a 22,5 posturi vacante pentru personal didactic de îndrumare şi control – inspectori şcolari din lnspectoratul Şcolar. Sunt profesori care au doar jumătate de normă.

Sunt fracţiuni de normă, ca persoane este vorba de 30.Pentru anumite specialităţi, discipline, sunt jumătăţi de normă, nu există normă întreagă, nu este un post întreg.
A explicat Mihăiţă Stoica

Concursul se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar din lnspectoratele Şcolare, aprobată prin OMECTS nr. 5558/07.10.2011, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 734/19.10.2011. La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior de lungă durată cu diplomă de licenţă sau al ciclului II Bologna cu diplomă de master; este titular, având încheiat contract de muncă individual pe perioadă nedeterminată în învăţământul preuniversitar, cu gradul didactic I sau titlul ştiintific de doctor, cu vechime efectivă la catedră de minimum 7 ani în învăţământul preuniversitar; a obţinut calificativul anual ,,foarte bine” în ultimii 5 ani şi nu a fost sancţionat disciplinar în aceeaşi perioadă, până la înscrierea la concurs; nu a fost condamnat penal pentru săvârşirea unei infracţiuni sau nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere, îndrumare ori control prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă de condamnare penală; este apt din punct de vedere medical; este membru al Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional în conformitate cu prevederile art. 246 din Legea educaţiei nationale nr. 1/2011.

Pentru funcţia de inspector şcolar pentru învăţământul preşcolar, respectiv primar, candidatul trebuie să fie absolvent cel putin al ciclului I Bologna, având funcţia didactică de profesor pentru învăţământ preşcolar respectiv primar. De asemenea, pentru posturile care necesită acest lucru, este document obligatoriu la dosar şi recomandarea/avizul/certificatul solicitat(teologie, minorităţi, învăţământ special, alternative educaţionale.

Politica