duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Jurgen Klopp, final de drum la Dortmund

Un tehnician respectat şi apreciat de mulţi oameni de fotbal din Germania, Jurgen Klopp a creat la Dortmund o echipă care s-a luptat de la egal la egal cu puterea ce domină fotbalul german, Bayern Munchen. Timp de două sezoane Borussia sub comanda lui Klopp a fost chiar mai bună decât formaţia bavareză şi şi-a adjudecat două titluri consecutive, în perioada 2010-2011 şi 2011-2012.

O altă performanţă remarcabilă a lui Klopp pe banca lui Dortumund a fost prezenţa în finala Ligii Campionilor, în sezonul 2012-2013, când însă a pierdut în faţa rivalei Bayern. După ridicarea pe culmile fotbalului german, a urmat şi o perioadă de regres pentru Borussia. În acest campionat, echipa lui Klopp a ocupat la un moment dat chiar şi ultimul loc, iar mai tot timpul s-a scăldat în zona retrogradării şi acum stagnează la mijlocului clasamentului, pe locul zece. Un sezon greu de digerat pentru suporterii formaţiei germane şi care se pare că va fi ultimul pentru Jurgen Klopp ca antrenor al acestei grupări.

Tehnicianul şi-a anunţat şefii că vrea să rezilieze la finalul acestui sezon contractul ce în mod normal trebuia să se încheie în anul 2018. Conducerea lui Dortumund a înţeles dorinţa antrenorului german şi i-o va respecta, urmând ca din vară acesta să nu mai pregătească formaţia din Dortmund.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica