joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

,,Vă lepădaţi de Satana? Ne lepădăm de Satana!”

După ce a scăpat de arest, fostul baron PSD  Adrian Duicu ar fi spus unor apropiaţi că  s-ar întoarce în politică ,,când se limpezesc apele”. Fostul căpitan de judeţ  ar mai fi zis că  îşi va schimba radical nu numai discursul politic ci şi comportamentul. Oare să-i dăm crezare?

Fostul baron PSD de Mehedinţi , Adrian Duicu, şi cei doi locotenenţi ai săi, Ştefan Ponea, fost comandant al IPJMehedinţi  şi Constantin Popescu, om de afaceri, fost preşedinte al PSD Orşova ,  au sărbătorit Paştele cu familiile, după circa un an de stat în arest. Instanţa Supremă a dispus în cazul tuturor , înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. Din decizia judecătorilor Înaltei Curţi reiese că: „se înlocuieşte măsura arestului la domiciliu … cu privire la inculpatul DUICU IOAN ADRIAN, PONEA CONSTANTIN ŞTEFAN şi CONSTANTIN POPESCU cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, cu începere de la 1.04.2015.     

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei trei trebuie să respecte reguli stricte, cum ar fi:
– să nu se deplaseze la sediul instituţiei la care funcţionau la momentul săvârşirii presupuselor infracţiuni ;
– să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere;
– să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi, între ei, cu alţi participanţi la comiterea presupuselor infracţiuni, cu martori ori experţi sau alte persoane din prezenta cauză, în mod direct sau indirect, pe nicio cale;
– să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia se afla când a săvârşit presupusele fapte reţinute în sarcina acestuia;
-să nu participe la adunări publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv. Adrian Duicu, Ştefan Ponea şi Constantin Popescu au fost reţinuţi la începutul lunii aprilie. Mai bine de şase luni de zile aceştia au stat în arestul Poliţiei. În luna octombrie cei trei au fost plasaţi în arest la domiciliu şi sunt trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Surse demne de încredere ne-au dezvăluit că Adrian Duicu le-ar fi spus apropiaţilor săi din PSD că se va întoarce în politică în momentul în care se vor mai limpezii apele şi că îşi va schimba radical nu numai discursul ci şi comportamentul. Oare să-i dăm crezare?

Politica