luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei oameni au murit din cauza gripei

E carantină la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina. Măsura a fost luată după ce trei oameni au murit din cauza gripei, iar numărul persoanelor care au ajuns la spital cu viroze respiratorii a crescut.
Carantina a fost instituită la secţiile de Neonatologie, Pediatrie, la Chirurgie şi Boli Infecţioase, dar şi la terapie intensivă.

Luna aceasta, încă un oltean a murit din cauza gripei. Acesta este cel de-al treilea deces înregistrat în judeţul Olt ca urmare a infectării cu virusul gripal AH1.
În plus, numărul persoanelor care au ajuns la medic cu diferite forme de viroze respiratorii este în creştere. Numai în prima săptămână a lui martie au fost înregistrate aproape 2 mii de cazuri de infecţii acute respiratorii, 800 de persoane au făcut pneumonie, iar 11 s-au îmbolnăvit de gripă.
5 cazuri de gripă  au fost confirmate şi la Dolj, iar aproape 3.000 de oameni s-au îmbolnăvit de diverse viroze respiratorii.

În săptămâna 9/2015, s-au înregistrat 1.825 cazuri de IACRS, 1.094  cazuri de pneumopatii acute şi 5 cazuri de gripă (2 cazuri la grupa de vârstă 0 – 1an şi 3 la grupa 15-49 ani ) confirmate de Institutul  Cantacuzino, cu virus gripal tip  AH3(3 cazuri), virus gripal tip  AH1(1 caz) şi virus gripal tip B(1 caz). Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în această săptămână (2.948) este mai crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (2.099  cazuri) şi depăşeşte intervalul aşteptat. Rata incidenţei în populaţie a cazurilor de IACRS a fost 262,86‰oo,  a pneumopatiilor a fost de 157,57‰oo, iar a gripei de 4,17‰oo. Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 12,51%.
DSP Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica