vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Pandurii a scris o nouă pagină de istorie: prima finală, de la înfiinţarea clubului!

Dinamo Bucureşti – Pandurii Tg.Jiu 1-3 (0-0)

Stadionul „Ştefan cel Mare”-  Bucureşti

Marcatori: Grozav(84)/Matulevicius(65, pen.), Pleaşcă(71), Răduţ(89)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dinamo: Naumovski – Fai (Rotariu ’67), Nedelcearu (A. Marc ’85), Bunoza, St. Filip – Elhamed, N. Grigore – C. Matei, M. Niculae, V. Lazăr (Grozav ’57) – Bilinski.
Antrenor: Mihai Teja

Pandurii Târgu Jiu: Gliwa – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevici, Momcilovici – Anton, Pintilii – Răduţ, Nistor (Eric ’84 ), Nicoară (Pleaşcă ’69) – M. Roman (Matulevicius ’35).
Antrenor: Edi Iordănescu

Cartonaşe galbene: Grigore ’10, Nedelcearu ’73 / Unguruşan ’11, Roman ’26, Vasiljevic ’33, Matulevicius ’68, Cordoş ‘83
Arbitri: George Găman; asistenţi – Sebastian Gheorghe şi Alexandru Cerei; rezervă – Lucian Rusandu.

––––

Pandurii şi-a confirmat perioada pozitivă pe care o traversează. Manşa retur a semifinalelor Cupei Ligii, disputată, marţi seara, pe stadionul “Ştefan cel Mare” din Bucureşti, a fost de bun augur pentru formaţia gorjeană, care  s-a impus încă odată în faţa lui Dinamo, după succesul pe care îl obţinuse în tur şi care îi oferise un statut de favorită. Atitudinea gorjenilor în “cuşca” “câinilor roşii” a fost pe măsura calificării.

Meciul a fost tranşat în repriza secundă, după ce în prima parte niciuna dintre combatante n-a reuşit să o bage în aţe. Scorul a fost deschis de Matulevicius(65), lituanianul transformând fără emoţii o lovitură de pedeapsă obţinută de Răduţ, după o intrare neregulamentară a lui Fai. Calificarea a fost asigurată de reuşita lui Pleaşcă, şase minute mai târziu, care a marcat în urma unui şut la vinclu. Gazdele au redus din diferenţă în minutul 84, prin Grozav, însă Răduţ(89) a şters orice îndoială asupra meritului victoriei pandure, după o greşeală a lui Grigore. 3-1 pentru gorjeni şi o seară magică pentru fotbalul gorjean, o seară în care Pandurii a făcut istorie, reuşind pentru prima dată calificarea într-o finală a unei competiţii naţionale.

Pentru clubul Pandurii, pentru oraşul Târgu Jiu, şi nu în ultimul rând pentru noi este o seară specială, pentru că pentru prima oară în istoria de 53 de ani a acestui club, echipa ajunge într-o finală a unei competiţii. Este un pas pe care l-am făcut, obiectivul nostru este să câştigăm acest trofeu, asta va fi ceea ce vom încerca să facem. Vreau să felicit băieţii, pentru atitudine, pentru modul cum s-au organizat, pentru realizări şi în final desigur pentru această calificare. Am întâlnit un adversar, din punctul meu de vedere, valoros al campionatului nostru, cu mulţi jucători de calitate, în special de la mijloc în sus, ne bucură foarte tare că am reuşit să câştigăm în ambele jocuri, este meritul clar al jucătorilor. Am prezentat o organizare de joc bună, mai ales în defensivă, am alternat momentele când am stat în block şi am fost agresivi, cu cele în care am încercat să punem presiune asupra adversarului pentru că eram convins că dacă cedăm iniţiativa total adversarilor, vom fi taxaţi. Din acest joc al nostru au venit şi golurile, pentru că, după momentele de tranziţie, atunci când spaţiile ne-au permis, am declanşat contraatacul şi am reuşit să finalizăm. Mă bucură şi că jucătorii care au intrat de pe margine au intrat bine în joc, mă refer la cei doi marcatori, Pleaşcă şi Matulevicius, dar şi cei care au fost în teren au prezentat disponibilitate de joc şi de efort. Ne bucurăm în seara(n.r. marţi) asta, urmând ca de mâine(n.r. miercuri) să încercăm să ne refacem cât mai repede. Noi venim după trei deplasări, iar duminică întâlnim Steaua. Ne va fi greu să ne repunem pe picioare rapid, dar am încredere că băieţii sunt profesionişti şi la ora jocului de duminică vom fi apţi sută la sută şi vom începe să acumulăm puncte şi în campionat.
A declarat Edi Iordănescu, după victoria de la Dinamo

spot_img
spot_img

Politica