duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Memorialul “George Călinescu” şi-a consumat a doua ediţie

Profesorii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova au găsit o modalitate interesantă de a anima sesiunile de examene pentru studenţii instituţiei. În ultimii ani, susţinerea anumitor examene sub formă de concurs a devenit o adevarată tradiţie pentru centrul universitar sportiv din Bănie, iar după examenul de dans de la sfârşitul anului trecut, la care studenţii din anul II s-au întrecut pentru premii, a urmat examinarea „bobocilor” la disciplina sportivă de iarnă – schi. 
 
În perioada 26 ianuarie – 9 februarie, studenţii din primul an ai facultăţii craiovene au susţinut cursurile practice de schi, la Predeal, iar întreaga activitatea s-a încheiat prin susţinerea unor probe de control coordonate de lect. univ. dr. Luminiţa Călinescu-Brăbiescu – şefa catedrei disciplinelor sportive de iarnă, alături de colegii conf.univ.dr. Costi Nanu, lect.univ.dr. Cătălin Forţan, lect.univ.dr. Constantin Albină, asist.univ.dr. George Ionescu şi prof.univ.dr. Mircea Dănoiu. Probele s-au desfăşurat sub forma unui concurs care a concretizat cea de-a doua ediţie a memorialului „George Călinescu”, după ce în iarna anului trecut această acţiune şi-a cunoscut debutul. 
 
George Călinescu a fost primul şef al catedrei de sporturi de iarnă din cadrul FEFS Craiova şi cel care a iniţiat cursul de schi pentru studenţii facultăţii, pe lângă activitatea pe care a depus-o în cadrul fotbalului craiovean şi naţional. Competiţia a avut loc în două sesiuni, prima pentru studenţii de la specializarea kinetoterapie, iar a doua pentru cei de la specializarea educaţie fizică şi sportivă. Studenţii câştigători au primit cupe, diplome, medalii şi premii oferite de FEFS Craiova şi Asociaţia PROEfs Craiova. 
 
Studenţii au îmbinat munca cu plăcerea 
 
Ne bucurăm că reuşim să aducem ceva în plus în desfăşurarea cursurilor de schi care îi îndeamnă pe studenţi la o participare activă. La fel ca anul trecut, am decis să dedicăm această competiţie pe care am susţinut-o la sfârşitul cursurilor profesorului George Călinescu, cel care a înfiinţat catedra de schi de la facultatea nosatră. Studenţii s-au şi distrat, au şi muncit, pentru că în afara orelor de schi, am organizat diferite activităţi la cabană, am vizitat obiective turistice din zonă. Pentru unii dintre ei a fost prima oară când s-au urcat pe schiuri, dar, până la urmă, au participat la aceste cursuri pentru a învăţa, ceea ce au şi făcut. Suntem mulţumiţi de comportamentul lor, credem că au avut parte de o acţiune frumoasă, pe care nu o vor uita foarte curând.
A declarat lect.univ.dr. Luminiţa Călinescu-Brăbiescu
 
A devenit o tradiţie ca examenele practice ale disciplinelor sportive de la FEFS să se transforme în concursuri, în adevaratul sens al cuvântului. Aceste concursuri s-au declanşat de la iniţiativa competitivă a cadrelor didactice care predau disciplinele respective. Întâmplarea face că, faţă de prima ediţie, unde am fost parteneri,  la a doua ediţie a memorialului “George Călinescu” să putem fi şi prezenţi, constatând devotamentul şi dăruirea cadrelor didactice în a le transmite studenţilor tainele disciplinei schi. Nu face decât să ne bucure aceste acţiuni şi, ca de fiecare dată, ne-am alăturat cu plăcere ca parteneri ai FEFS în premierea studenţilor care s-au mobilizat şi au luat în serios concursul, distrându-se în acelaşi timp. Asociaţia noastră, prin aceste competiţii sportive îşi atinge unele din obiective, de aceea vom răspunde afirmativ, în continuare, la competiţiile sportive stundeţeşti şi nu numai.
A spus şi Marian Dobre, preşedintele Asociaţiei PROEfs Craiova
 
Rezultatele au fost: 
Specializarea Kinetoterapie 
Fete – I Ivancu Camelia, II Bocşe Iulia, III Gradu Diana
Băieţi – I Ionescu Alexandru, II Velica Lucian, III Cîrstea Liviu
Specializarea EFS
Fete – I Timovski Alexandra, II Mitea Bianca, III Popescu Daniela
Băieţi – I Micu Ionel, II Mitrică Ionuţ, III Dulvac Daniel
Proba de sărituri – I Simion Alexandru, II Ghimpău Mihai, III David Mihnea

Politica