joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nevoie de victorii, ca de aer

După un parcurs bun în Liga Balcanică, unde au obţinut o victorie din două partide în faza a doua a grupelor, baschetbaliştii de la SCM “U” Craiova trebuie să îşi revină şi în campionat. Cu cinci succese în 16 partide, sportivii din Bănie sunt la trei puncte de play-off şi numai printr-o victorie ar mai avea şanse teoretice la locul 8. Elevii pregătiţi de Andelko Mandic vor întâlni, sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala Polivalentă, ocupanta locul 3, BC Timişoara. 
Şi handbalistele de la SCM au nevoie nevoie imperioasă de un succes. După un tur de campionat foarte bun, în care au obţinut 11 victorii şi au înregistrat două eşecuri, în partea a doua a sezonului au colectat numai eşecuri, şi, de pe locul secund, au ajuns pe poziţia a cincea. Pentru a mai avea şanse la locul 4, elevele lui Aurelian Roşca trebuie să treacă de trupa lui Gheorghe Tadici, HC Zalău. Adversarele sunt pe locul 7, la cinci puncte de oltence şi orice punct obţinut le menţine cu şanse să ajungă pe locul 4. Partida dintre SCM Craiova şi HC Zalău va avea loc, duminică, de la ora 17.00, tot în Sala Polivalentă. 
 
Meciuri grele pentru voleibalişti
 
După eşecul categoric de pe teren propriu cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, voleibaliştii de la SCM “U” Craiova sunt nevoiţi să obţină trei puncte la Phoenix Şimleu Silvaniei, pentru a nu permite grupărilor CSM Bucureşti şi Arcada Galaţi să se apropie ameninţător de locul 4. Adversara de sâmbătă a oltenilor este pe antepenultimul loc şi la prima vedere pare un adversar facil, însă în acest sezon au fost multe surprize în campionat. Dacă s-ar impune în trei sau patru seturi la Şimleu, iar Dinamo ar pierde în acelaşi mod cu Baia Mare, alb-albaştrii ar putea urca pe locul 3. 
 
Voleibalistele din Bănie au şi ele nevoie de un succes la Unic Piatra Neamţ, dacă nu vor să coboare pe penultimul loc al ierarhiei. Eşecul de acasă cu Satu Mare a atârnat greu în clasament şi trebuie să se revanşeze în deplasare. 
În fine, baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova vor evolua, sâmbătă, de la ora 16.00, în Sala Sporturilor “Ion Constantinescu”, în faţa formaţiei aflate pe locul 6 în clasament, CSBT Alexandria. 

Politica