vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Un deputat vrea ştergerea datoriilor istorice ale Oltchim

Deputatul Romeo Rădulescu propune ştergerea datoriilor istorice ale Oltchim.
Preşedintele Partidului Liberal Reformator (PLR) Vâlcea, a declarat luni pentru AGERPRES că va solicita Guvernului ştergerea datoriilor istorice ale Oltchim, pentru ca societatea să devină atractivă pentru potenţialii investitori.  
 
După 5 ianuarie, mă voi duce la ministrul Economiei pentru a încerca rezolvarea problemei Oltchim. Se poate da o hotărâre a Parlamentului prin care societatea să fie scutită de datoriile către statul român, iar ulterior să fie privatizată. Dacă nu va mai avea datorii, va putea fi privatizată. Trebuie găsite soluţii de compensare a forţei de muncă. Ar urma ca salariile compensatorii să fie plătite nu de către stat, ci de către societate. În afară de Oltchim, voi cere să fie urgentată finalizarea şi plata lucrărilor la domeniul schiabil de la Voineasa. 
A precizat Rădulescu  
 
De asemenea, Rădulescu a afirmat, potrivit AGERPRES, că trebuie găsite în acest sens soluţii împreună cu creditorii, astfel încât să nu apară probleme nici cu Comisia Europeană.
Combinatul Oltchim se află în insolvenţă de doi ani. A fost scos la privatizare în mai multe rânduri, însă fără succes. Nici la ultimul termen,15 decembrie, niciun investitor nu a fost interesat de societatea vâlceană.
Datoriile istorice ale combinatului se ridică la aproximativ 800 de milioane de euro.

Politica