duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Planuri pentru 2015

Gorjenii mai au două zile şi vor relua pregătirile în vederea abordării cu mai multă eficacitate a jumătăţii secunde a campionatului. 
Noul “tandem” aflat la conducerea administrativă şi tehnică a echipei din Târgu-Jiu, vrea să reabiliteze situaţia pandurilor, care se află într-o poziţie nedemnă pentru valoarea lotului şi investiţiile existente la echipă. 
Preşedintele Eugen Pârvulescu consideră că este obligatoriu pentru Pandurii să iasă din zona “roşie” a clasamentului, având încredere în acest sens în abilităţile jucătorilor şi a tehnicianului Edi Iordănescu. 
 
Avem jucători deosebiţi la Pandurii, jucători de valoare şi de caracter, iar acest lucru a contat foarte mult pentru revenirea mea la Târgu-Jiu. Îi cunosc foarte, foarte bine şi am mare încredere în ei şi în potenţialul lor. Sunt sigur că uşor, uşor echipa îşi va reveni. Ne aşteaptă un război infernal, cu jocuri dificile. Eu cred că vom face o pregătire bună cu noul tehnician Edi Iordănescu pe bancă precum şi cu staff-ul de antrenori tineri pe care îi are, cred va face treabă bună la Târgu Jiu. Suntem condamnaţi să scoatem Pandurii de pe locul pe care îl ocupă, şi nu îi stă bine echipei noastre pe acel loc. Suntem deasupra liniei dar eu consider că suntem pe loc retrogradabil pentru că U Cluj, Pandurii şi Gaz Metan au acelaşi număr de puncte. M-am bucurat că Edi Iordănescu nu a stat pe gânduri şi nu i-a fost frică să preia echipa. Şi el are mare încredere şi simte că sunt jucători de calitate la Târgu-Jiu.
Eugen Pârvulescu 
 
Acelaşi oficial a anunţat că nu vor avea loc schimbări majore în lotul de jucători. Prioritatea formaţiei gorjene în materie de achiziţii va fi postul de fundaş central, unde oficialii cred că există o hibă. 
Nici la capitolul plecări nu se vor înregistra mişcări intense, în afară de Mevlja, care s-a despărţit deja de echipa pandură, mai fiind în vizorul “demiterilor” alţi doi jucători. 
 
Lotul trebuie doar foarte puţin înnoit, de obicei în perioada de iarnă se fac foarte puţine transferuri şi e normal aşa. Şi la noi va fi la fel, nu vom face prea multe transferuri. La capitolul sosiri ne interesează foarte mult o poziţie, aceea de fundaş central, acolo unde Pandurii stă destul de rău. Am jucat foarte mult cu improvizaţii şi s-a simţit absenţa lui Christou Paraskevas în opinia mea, pentru că am urmărit toate jocurile echipei în această perioadă, doar unul singur am ratat dar mi-am propus să le revăd acum pentru că sunt înregistrate pe Look Tv. Este o poziţie foarte importantă, o poziţie unde suntem vulnerabili, sperăm să găsim o soluţie cât mai repede, ne-am bucura ca Paraskevas să poată să îşi revină. Iar cu restul jucătorilor care compun lotul echipei noastre nu sunt probleme. În afară de Mevlja, al cărui contract nu s-a prelungit, mai intenţionăm să reziliem contractele la unul sau doi jucători. Sperăm să găsim înţelegere şi să reziliem pe cale amiabilă acordurile cu jucătorii. E vorba de jucători care au evoluat mai puţin, cred că şi ei se aşteptau să fie chemaţi de conducere şi să fie anunţaţi să îşi caute echipe. E bine să îi anunţăm din timp nu în ultimul moment. Am început aceste discuţii cu ei pentru că e un lucru normal.
A continuat Pârvulescu
 
Roman rămâne până în vară
 
În legătură cu situaţia lui Mihai Roman, jucător care se află în listele de transferuri ale formaţiei Steaua Bucureşti, Pârvulescu şi-a arătat intenţia de a-l ţine pe tânărul atacant la Târgu-Jiu cel puţin până în vară, când se va încheia sezonul actual. 
Oficialul a spus că a vorbit cu Mihai Roman despre eventuala plecare la Steaua, iar jucătorul a spus că îşi doreşte să rămână la Pandurii până în vară, considerând că aşa va căpăta mai multă experienţă pentru pasul către mai puternica echipă din capitală. 
 
Ştiu că Mihai Roman este monitorizat de Steaua şi e un lucru bun pentru un jucător tânăr care a venit în vară la Târgu Jiu. Eu am insistat foarte mult ca el să vină la Pandurii, îl ştiam de la Severin şi chiar şi-a amintit şi mi-a spus că i-am promis că îl voi lua la Pandurii. Mă bucur pentru Mihai, el este şi un exemplu pentru jucătorii tineri care, eu zic că sunt jucători cu potenţial, jucători care pot să fie în viitor curtaţi şi ei de alte echipe. Dar Roman, acum marcând opt goluri şi fiind convocat şi la echipa naţională, e normal să fie curtat de o echipă precum Steaua. Mihai Roman poate pleca cu o singură condiţie, la fel cum am procedat şi cu ceilalţi jucători care au plecat la Steaua, dacă va fi să fie Steaua. La fel cum s-a procedat cu Pintilii, Matei sau Chiricheş, dacă totul va fi ok, probabil o să semnăm pentru transferul jucătorului, dar numai din vară. Pentru că avem nevoie de un jucător ca Mihai Roman, de un oportunist în faţa porţii, un jucător care marchează constant. Dar, în acelaşi timp, chiar am discutat cu Mihai, şi el are mare nevoie de Pandurii Târgu-Jiu. El este conştient de acest fapt şi mă bucur că Mihai Roman îşi doreşte foarte mult să rămână la Pandurii până în vară şi să ajute echipa. Şi din vară o să îi urăm succes, dacă se va realiza acest transfer. Îmi place cum gândeşte, am vorbit cu el la telefon, vorbim foarte des şi nu mă sună să mă întrebe dacă au sunat cei de la Steaua, e un tip cu picioarele pe pământ. Şi contează foarte mult acest lucru.
A comentat preşedintele pandurilor situaţia lui Mihai Roman
 
Pregătire la Izvorani şi Antalya 
 
Programul de pregătire pentru această iarnă a fost stabilit de către gorjeni, iar pe lângă pregătirea locală, aceştia vor efectua două cantonamente. 
Primul va fi concretizat în limitele graniţelor, la Izvorani, plecarea fiind programată pe data de 12 ianuarie. 
Pandurii se va pregăti la Complexul Olimpic Sydney 2000 din Izvorani, unde va beneficia de condiţii foarte bune, mai ales pentru specificul acestui prim stagiu de pregătire, care se va baza în principal pe dezvoltarea capacităţilor fizice. 
Cel de-al doilea cantonament se va desfăşura în Antalya, la complexul sportiv Mardan Sport, iar plecarea este programată pentru data de 25 ianuarie, în timp ce întoarcerea în ţară va avea loc pe 8 februarie. 
 
S-a perfectat întregul program de pregătire, pe data de 7 ianuarie avem reunirea lotului la Târgu-Jiu după care vom efectua vizita medicală şi o reacomodare la efort cu câteva antrenamente la Târgu-Jiu. Pe data de 12 ianuarie se va pleca în primul stagiu centralizat de pregătire la baza sportivă de la Izvorani. Edi Iordănescu a dorit foarte mult să mergem acolo pentru că a fost cu Steaua şi a beneficiat de condiţii foarte bune. Ne vom pregăti acolo până pe data de 21 ianuarie după care de pe 25 ianuarie până pe 8 februarie mergem în Antalya unde o să disputăm minim şase jocuri de verificare. Locaţia pentru cantonament va fi la baza sportivă de la Mardan Sport Complex, unde am mai fost, Edi a fost şi el acolo cu Fortuna Brazi ultima dată şi ştie că sunt condiţii foarte bune de pregătire acolo. În primul rând terenurile de antrenament pentru că avem două terenuri mereu la dispoziţie şi sunt biliard, foarte, foarte bune. Noi am mai fost acolo în două stagii de pregătire anul trecut. E o bază sportivă foarte bună, exact cum a făcut federaţia la Mogoşoaia, aşa vom avea şi la Mardan. Vom avea şase jocuri de verificare aşa cum a solicitat antrenorul, vom vedea acolo la faţa locului cum vor fi programate, poate că doreşte să dea minute tuturor jucătorilor să evolueze, încă nu este nimic bătut în cuie şi rămâne la latitudinea antrenorului principal.
A declarat Eugen Pârvulescu
 
Speră la repopularea tribunelor 
 
Dacă în prima parte a sezonului, Pandurii a avut rareori multă lume în tribunele « Municipalului », o primă consecinţă a rezultatelor dezastruase, în primăvară, preşedintele clubului speră ca cetăţenii oraşului să vină în număr mare la meciuri, deoarece contează mult pe susţinerea acestora. 
 
Eu contez foarte mult pe public şi pe susţinerea pe care ne-a arătat-o. Până la urmă contează foarte mult şi suporterii unei echipe. Din discuţiile pe care le-am purtat cu acţionarii, cu finanţatorii clubului nostru, e posibil să jucăm tot la Târgu-Jiu şi în retur. Vom încerca să jucăm tot returul la Târgu-Jiu pentru că avem nevoie de publicul de aici.
A spus Pârvulescu

Politica