vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţia gorjeană anchetează moartea unui bebeluş

Moartea unui bebeluş de doar o lună a determinat reprezentanţii IPJ Gorj şi cei ai conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu să demareze, în paralel, două anchete.
Bebeluşul fusese internat cu o săptămână  în urmă, împreună cu mama, în vârstă de 15 ani, la secţia Pediatrie a unităţii medicale cu febră, bronhopneumonie şi gastroenterocolită. În noaptea de luni spre marţi acesta a decedat în urma unui stop cardio-respirator.

În urmă cu o săptămână, a fost adus în secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean un copil de circa o lună, născut la termen, cu o greutate de 2,800 kilograme. După o lună de zile, a ajuns la 2,400 kg, în ziua de 21 a acestei luni a venit la UPU cu simptomatologie digestivă febrilitate, este internat în Pediatrie cu gastroenterocolită, sindrom de vărsături, tulburări hidro-electrolitice, bronhopneumonie şi sindrom febril. Evoluţia pe perioada internării este lent pozitivă, dar în cursul nopţii de 27 starea se deteriorează.
A declarat Ramona Oprea, purtător de cuvânt al SJU Târgu-Jiu pentru AGERPRES

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Cătălin Buşe, a declarat că poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale derulează o anchetă pentru moarte suspectă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La data de 28 octombrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la morga Spitalului 700 din oraş, secţia Anatomopatologie se află cadavrul unui băieţel de o lună de zile, din comuna Baia de Fier, care la data de 27 octombrie, ora 05.00 a decedat la Spitalul Judeţean, secţia de Primiri Urgenţe. Cu ocazia examinării cadavrului nu au fost identificate urme de violenţă pe cap, trunchi sau membre. S-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului în vederea stabilirii cauzei decesului, în continuare se efectuează cercetări sub săvârşirea infracţiunii de moarte suspectă.
A spus Cătălin Buşe

Ieri, conducerea SJU Târgu-Jiu a anunţat rezultatele necropsiei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Târgu-Jiu, Ramona Oprea, scrie AGERPRES, rezultatul anatomopatologic a arătat că bebeluşul suferea de gastroenterită ulcerativă cu adenită mezenterică, problemă care nu a putut fi depistată în spital de către medici.

A fost stabilit rezultatul anatomopatologic al copilului. S-a pus diagnosticul de gastroenterită ulcerativă cu adenită mezenterică, ileus mecanic, stop cardio-respirator iresuscitabil şi distrofie gradul II. Încă de la internarea în spital, copilul a avut o suferinţă cu simptomatologie gastrică, vorbim despre un dezechilibru hidroelectrolitic atât prin lipsă de aport, cât şi prin lipsă de absorbţie. Pe perioada internării, copilul a crescut în greutate, dovadă că asigurându-se un aport alimentar adecvat, starea copilului mergea spre bine. Aceste probleme nu pot fi, din păcate, depistate în niciun spital. Copiii născuţi cu asemenea probleme pot să meargă bine sau pot să se întâmple necazuri cum s-a întâmplat cu acest copil.
A spus Ramona Oprea

Politica