sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ioana Roşca, victorie de maturitate în Egipt

Perioada de tranziţie, de la turneele de juniori la turneele mai puternice de seniori, pe care o traversează în aceste momente tânăra tenismenă Ioana Roşca, nu îi afectează acesteia “abilitatea” de a câştiga partide importante.
Ultima “ispravă” a jucătoarei craiovene s-a întâmplat ieri, în Egipt, şi a avut ca victimă o sportivă româncă, în vârstă de 24 de ani, ce a prins prima sută mondială, acolo unde şi Ioana visează să ajungă.
Este vorba despre Alexandra Cadanţu care a picat în primul tur al tabloului principal din cadrul turneului de 25.000 de dolari de la Shar El Sheikh tocmai în compania sportivei de la CSM Craiova. La momentul actual, Alexandra ocupă poziţia 246 în clasamentul WTA, cu mult peste clasarea Ioanei Roşca, şi era socotită drept a şasea favorită la câştigarea turneului din Egipt.

Dizolvând acest dezavantaj mai mult moral, jucătoarea din Bănie a reuşit să treacă de Cadanţu în două seturi. Setul inaugural a fost dominat clar de craioveancă, terminându-se cu victoria la trei ghemuri diferenţă a Ioanei, scor 6-3, în timp ce în al doilea parţial Alexandra Cadanţu a abandonat la scorul de 4-2(40-15) în favoarea jucătoarei din Craiova. Astfel, tenismena legitimată la CSM Craiova şi pregătită de Alexandru Banciu, s-a calificat în optimile competiţiei cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari susţinute în Egipt, şi va întâlni în următorul tur o jucătoare de origine ucraineană, Olga Ianchuk.

Sunt foarte fericit pentru rezultatul obţinut de sportiva mea, a fost o victorie importantă, în faţa unei jucătoare mai experimentate, care a fost în primele o sută de jucătoare ale lumii. Sincer să fiu mi-am propus să ajungă pe tabloul principal, fiind un turneu de 25.000 de dolari nu puteam pretinde pretenţii foarte mari din partea Ioanei, dar se pare că după trei meciuri grele în calificări a reuşit şi o a patra victorie, în primul tur. Dacă va trece şi de optimi, va fi prima prezenţă a Ioanei Roşca la un turneu de 25.000 de dolari în sferturile de finală, îi vom ţine pumnii de la Craiova să depăşească acest prag. La sfârşitul acestei competiţii, vor mai urma două turnee de acelaşi nivel, tot în Egipt.
A declarat Alex Banciu, antrenorul Ioanei Roşca

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jucătoarea craioveană a trecut în calificări de următoarele sportive: Mary Lewis(USA – 6-1, 6-0), Valeriya Strakhova(UKR – 3-6, 7-5, 6-0) şi Marianna Zakarlyuk(UKR – 7-5, 7-6).
Cum a obişnuit la aproape toate competiţiile la care a participat, Ioana luptă şi acum pe două fronturi, simplu şi dublu. În întrecerea pe echipe, tenismena din Bănie face pereche cu o bulgăroaică, Julia Terziyska, iar împreună au avansat în sferturile de finală, după ce au trecut marţi în primul tur de perechea Elitsa Kostova(BUL)/Agnes Szatmari(ROU). În sferturi, echipa Roşca/Terziyska va întâlni duo-ul germano-ucrainean Olga Ianchuk(UKR)/Christina Shakovets(GER).

Politica