joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naţionala îşi face singură viaţa grea

Cei peste 40 de mii de români aflaţi în tribunele Arenei Naţionale nu au avut motive de bucurie la finalul întâlnirii dintre România şi Ungaria, partidă ce a contat pentru a doua etapă a preliminariilor Euro 2016.
După ce au visat frumos în urma victoriei de la Pireu, tricolorii s-au trezit brusc la realitate sâmbătă seara, când s-au lovit de zidul maghiar. Unul pe care îl cunoşteau şi nu aveau motive să fie surprinşi. Ungurii au venit cu temele bine făcute la Bucureşti, nu au practicat un fotbal de notat în istorie, dar au reuşit să îl transforme îndeajuns încât să ne fure un punct.

Românii au arătat că vor să câştige cele trei puncte, au încercat să joace ofensiv, însă lacunele mentale au rămas întipărite în psihologia jucătorilor. După deschiderea scorului de către Rusescu(44), la finalul unei faze inventate pe ruta Sânmărtean-Raţ, avangarda tricoloră a scăzut intensitatea atacurilor şi a aşteptat fluierul de final.

Tactica abordată de elevii lui Piţurcă a fost pe aproape să dea roade, însă Dzsudzsak(82), ajutat de o mână “moale” a lui Tătăruşanu, a contrariat gândurile românilor, care se pregăteau să celebreze o victorie chinuită obţinută în faţa unei echipe vulnerabile. Tricolorii nu s-au ales nici măcar cu atât în urma confruntării cu reprezentativa ţării vecine, dar suporterii s-au “distrat” cum au ştiut-o ei mai bine la finalul celor 90 de minute, cu mulţi pumni şi sânge împrăştiat pe haine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Naţionala nu va avea mult timp să mediteze asupra acestui semieşec, deoarece mâine seară jucătorii vor intra din nou pe iarbă, de data asta la o temperatură mai scăzută. România va întâlni la Helsinki formaţia similară a Finlandei, în bilanţul etapei cu numărul trei din runda calificărilor pentru Euro 2016.
Remiza de sâmbătă îi obligă, cel puţin moral, pe tricolori la o victorie în faţa nordicilor.

Ungaria nu a ştiut să stea prea bine în teren şi cred că puteam să facem mai mult în prima repriză. În repriza secundă aveam nevoie de golul doi. Nu ştiu dacă a fost ofsaid la golul anulat, a părut că e în poziţie regulamentară, dar era destul de departe de poziţia din care am centrat. În Finlanda avem nevoie să recuperăm ce am pierdut astăzi dar să fim şi precauţi pentru că nu avem voie să pierdem acolo.
A spus Raţ, la finalul meciului cu Ungaria

Cel care a contribuit decisiv la înscrierea unicului gol în partida de sâmbătă, Sânmărtean, a declarat că egalul înregistrat în compania ungurilor este un rezultat negativ şi, în acelaşi timp, nedrept.

Am trecut astăzi pe lângă o victorie mare. E trist pentru publicul ăsta minunat care ne-a încurajat permanent, e trist şi pentru noi, deoarece un egal e nemulţumitor, mai ales având în vedere evoluţia din prima repriză. Dar uite că fotbalul îţi dă o palmă când de aştepţi mai puţin. Am avut meciul în mână. Este nedrept.
A declarat Sânmărtean

Autorul reuşitei tricolore, Raul Rusescu, este de părere că golul maghiarilor a venit în urma unei lovituri libere inexistente şi consideră că România merita să se impună în faţa Ungariei, din prisma jocului.

Am luat un gol dintr-o lovitură liberă inexistentă. Nu mai avem ce face acum. Am pierdut două puncte degeaba astăzi. Ne pare rău. Asta este. Mergem în Finlanda şi trebuie să câştigăm. Meritam să câştigăm, cel puţin având în vedere prima repriză. Din păcate avem patru puncte după primele două etape şi putem să ne revanşăm în Finlanda.
A spus Rusescu

–––-

CASETĂ TEHNICĂ  

Stadionul “Naţional Arena”, spectatori: 48.000

Marcatori: Rusescu(44)/ Dzsudzsak(82)

România: Tătăruşanu – Chiricheş, Goian (Gardoş ‘5), D. Grigore, Raţ – Hoban, Pintilii – Maxim (Stancu ’84), Chipciu, Sânmărtean (Tănase ’66) – Rusescu.
Antrenor: Victor Piţurcă

Ungaria: Kiraly – J. Varga, Juhasz, Korcsmar, Kadar – A. Elek, Stieber – Lovrencsics (Simon ’63), Gera (Tozser ’77), Dzsudzsak – Szalai.
Antrenor: Pal Dardai.

Arbitri: William Collum – William Conquer şi Graham Chambers(Scoţia)
Cartonaşe galbene: Hoban ’18, Gardoş ’32, Grigore ’80, Chipciu ’90, Raţ ’90+2 / Gera ’26, Varga ’51, Juhasz ’69, Kiraly ’86, Korcsmar ’90+1, Tozser ’90+2

Politica