marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salinele Oltenia – mină de sănătate

Centrul de Sănătate “Salinele Oltenia” întruneşte în aceeaşi locaţie o salină de suprafaţă şi două cabinete medicale de pediatrie. Situat în Craiova, piaţa din Valea Roşie, Centrul de Sănătate “Salinele Oltenia” reprezintă singura salină din Oltenia construită în colaborare cu Salinele Roman din Târgu Mureş.
Salina respectă întocmai condiţiile şi criteriile în urma cărora, în luna septembrie 2009, Nelu Roman şi invenţia lui au dominat Târgul Internaţional de Invenţii Genius-Europe de la Budapesta, primind trei premii. Salinoterapia este indicată pentru tratamentul împotriva bolilor aparatului respirator, viroze respiratorii, guturai, răceli sezoniere; afecţiuni ORL, afecţiuni dermatologice; insomnie, depresie, stres, elimină sforăitul; ajută la regenerarea pielii si reducerea ridurilor,dar şi la detoxifierea organismului. Este o metodă de tratament complet naturală prin care aerosolii de sare sunt inhalaţi într-o cameră special amenajată.

În Craiova sunt sute de oameni care suferă de astm şi de boli ale aparatului respirator, cărora doctorii le recomandă atât tratamente medicamentoase, cât şi şedinţe de terapie în salină. Având în vedere că o şedinţă într-o mină de sare trebuie să dureze aproximativ patru ore şi trebuie repetată timp de 10-15 zile la rând, foarte mulţi dintre pacienţi renunţă la acest tip de tratament. Centru de Sănătate “Salinele Oltenia” oferă aceleaşi beneficii terapeutice ca şi cele subterane. Diferenţa este reprezentată de faptul că nu mai trebuie să vă luaţi concediu pentru a sta două săptămâni la Slănic Prahova, Ocnele Mari sau Praid pentru a face terapie cu sare, ci aveţi propriul remediu aproape de casă, aici în Craiova.
Alin Barbu, manager Centru de Sănătate “Salinele Oltenia”

Salinele Oltenia oferă un tratament 100% natural

Policlinica Buna Vestire Craiova

Centrul de Sănătate “Salinele Oltenia” se diferenţiază de celelalte tipuri de salină prin cristale de sare active – bulgării de sare sunt neprelucraţi, necontaminaţi cu toxine şi sunt extraşi din Salina Slănic-Prahova; aerul este bogat în aerosoli salini, ioni negativi şi minerale (elemente natural identice cu cele din corp, aerul se autopurifică, având proprietăţi dezinfectante, antioxidante şi detoxifiante.
Umiditatea este ideală pentru realizarea unui efect terapeutic eficient; concentraţia de aerosoli salini este mai mare decât în salinele naturale –până la 20 mg/m3, ceea ce reduce timpul de tratament. Condiţiile de presiune, concentraţia de oxigen şi de dioxid de carbon sunt normale.

Un beneficiu pe care îl aduce  Centrul de Sănătate “Salinele Oltenia” constă în faptul că temperatura este constantă, de 20-24°C şi o umiditate între 40-60% realizând astfel atmosfera necesară tratamentului cu aerosoli uscaţi. Prin comparaţie, în salina de Turda sunt 7-9 grade, ceea ce creează disconfort. În plus, Salinele Oltenia prezintă sisteme de climatizare şi ventilare a aerului, iar condiţiile de presiune sunt cele normale, evitându-se influenţele negative din salinele de adâncime (panică a adâncurilor, claustrofobie).
Alin Barbu, manager Salinele Oltenia

O şedinţă terapeutică în salina de suprafaţă durează 60 de minute. În acest timp clienţii efectuează orice tip de activitate doresc, lecturează, privesc la televizor, iar pentru copii există un spaţiu de joacă special amenajat. În plus, managerul centrului doreşte ca pe viitor să se susţină lecţii de şah, pictură, astfel încât în timpul petrecut la salină, pacienţii să aibă parte de un ambient antrenant, iar pentru copii să fie o plăcere să vină la tratament.

Toată salina aceasta vreau să o transform într-un paradis al copiilor, un pom de Crăciun care să fie şi vara aprins, copiii să vină cu drag, aici găsesc prieteni, jucării tot ce vor. Am început deja, efectele nu au întârziat să apară, în sensul că un număr de copii din ce în ce mai mare ne calcă pragul şi asta ne umple inima de bucurie. Noi vrem să conştientizăm părinţii că aici copii lor devin mai sănătoşi, iar venirea şcolii impune imunizarea celor mici în contextul în care este cunoscut faptul că riscul apariţiei răcelii este accentuat în cadrul colectivităţilor.
Alin Barbu, manager Centrul de Sănătate “Salinele Oltenia”

Într-adevăr, oamenii vin cu drag la Salinele Oltenia şi cu multă încredere.

Este mult mai bună faţă de cea din Turda, m-am simţit foarte bine aici, are un efect mai rapid al tratamentului, este o senzaţie mai intensă. Am o alergie, sunt aproape la jumătatea tratamentului, simt deja o ameliorare. Recomand tuturor să vină, celor care au afecţiuni sau vor să prevină anumite probleme ale sistemului imunitar care pot apărea.
Spune Răzvan Fetea, 29 ani, pacient

Pe lângă serviciile de sănătate oferite, Centrul de Sănătate “Salinele Oltenia” îşi răsfaţă clienţii cu cadouri.
Abonamentul la salină costă 95 lei în loc de 150 lei în care sunt incluse 15 şedinţe, iar pacienţii primesc cadouri la alegere pentru fiecare tip de abonament. Aceştia pot să primească un borcan cu miere naturală, o jucărie cadou la fiecare şedinţă, pachetul de şcoală format din rechizite, dar şi un pachet de birou (agendă de lucru, pixuri, calendare). Însoţitorii copiilor beneficiază de acces gratuit la salină. Informaţii despre oferta completă a Centrului de Sănătate “Salinele Oltenia” o găsiţi pe www.salineleoltenia.ro sau la telefoanele 0351801802, 0772233614, 0725594944 şi 0755995587 .

Cabinetele de pediatrie, la un pas distanţă de salină

În cadrul Centrului de Sănătate “Salinele Oltenia” funcţionează o policlinică care cuprinde două cabinete de pediatrie. Centrul colaborează cu medicii pediatri Radu Diaconu de la Spitalul Clinic nr. 2 de Copii şi Pereţeanu Alina Elena, medic pediatru la Spitalul Nr.1 Craiova, medici care recomandă cura de salină pentru sănătate.    

Aceşti medici minunaţi, pe care Dumnezeu i-a trimis în sprijinul nostru recomandă cu tărie efectele terapeutice de excepţie ale şedinţelor de salinoterapie efectuate în cadrul Centrului de Sănătate “Salinele Oltenia” iar noi intenţionăm ca acest centru să devină o adevărată sursă de sănătate şi există premisele de a ne extinde cu alte cabinete şi servicii pe care să le punem la dispoziţia pacienţilor.
Alin Barbu, manager Centru de Sănătate “Salinele Oltenia”

Programul de funcţionare este de luni până vineri, între orele 09.00-21.00, iar sâmbătă şi duminică între orele 09.00-14.00.

Politica