sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Continuă lucrările în zonele afectate de inundaţii

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj continuă lucrările de îndiguire a malurilor din zonele afectate de inundaţiile produse la sfârşitul lunii iulie, cele mai multe puncte de lucru fiind în Novaci şi Crasna, a declarat, ieri, Doina Isar, pentru AGERPRES.
Potrivit acesteia, de la producerea inundaţiilor, echipajele instituţiei au lucrat constant, executând decolmatări de albii, completări ale breşelor şi eroziunilor apărute pentru a facilita accesul cetăţenilor către gospodării.

Lucrăm în continuare, am suplimentat atât utilajele, cât şi echipele şi lucrăm în forţă. Am făcut decolmatări de albie, am completat breşele apărute, eroziunile care au apărut în cursul digului şi se continuă acţiunea astfel încât să se asigure secţiunea optimă de scurgere. Lucrăm la Novaci şi avem şi un punct de lucru la Crasna, realizăm o completare în urma unei eroziuni care s-a format într-un mal şi care a afectat un drum de acces al cetăţenilor din zonă. La fel şi la Novaci, avem trei puncte unde completăm malul astfel încât să permită cetăţenilor să treacă la locuinţe sau la alte puncte unde au treburi gospodăreşti.
A precizat Doina Isar

Inundaţiile produse în mai multe localităţi din judeţul Gorj au afectat zece poduri şi 15 podeţe, zeci de kilometri de străzi, drumuri judeţene, comunale şi forestiere, hectare de teren arabil, de păşuni şi fâneţe şi peste o sută de fântâni, precum şi cinci obiective socio-economice.
Cele mai afectate localităţi au fost Novaci şi Polovragi, câteva sute de gospodării fiind inundate din cauza viiturilor puternice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica