duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Bătrână incendiată de jefuitori

La sfârşitul lunii mai, în comuna vâlceană Şuteşti, pompierii şi poliţiştii erau anunţaţi că la locuinţa unei persoane de 79 ani a izbucnit un incendiu. Trei autospeciale de la ISU Drăgăşani s-au luptat cu flăcările. Incendiul a fost stins, însă proprietara, H. Elena, a fost găsită carbonizată.

Oamenii legii au început verificările pentru a stabili ce a cauzat incendiul. Locuinţa nu era racordată la energie electrică, astfel că specialiştii ISU Drăgăşani au stabilit cauza probabilă a incendiului ca fiind „utilizarea focului  fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor”.

Ce s-a descoperit, însă, după investigaţii, este de-a dreptul şocant. Femeia fusese bătută şi tâlhărită de doi tineri de 21 ani. Şi ca să îşi ascundă fapta, tinerii i-au dat foc bătrânei şi casei în care aceasta locuia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“În urma investigaţiilor efectuate sub coordonarea procurorului de caz cu privire la moartea suspectă a femeii, s-a stabilit faptul că în noaptea de 21/22.05.2014, P. Ilie şi  G. Teodor au pătruns prin efracţie în locuinţa victimei în vârstă de 79 de ani, din comuna Suteşti, iar prin exercitarea de acte de violenţă fizică au deposedat-o pe aceasta de bani şi mai multe bunuri. Pentru a ascunde săvârşirea faptei, cei doi au dat foc victimei şi  locuinţei în care se afla aceasta, victima decedând în această împrejurare.”– Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea

Oamenii legii au constatat că cei doi au mai comis alte trei fapte în acest an.

“Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Valcea au dispus, la data de 07 august a.c. reţinerea celor doi tineri de 21 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, tâlhărie calificată (trei fapte) şi furt calificat aflate în concurs real. La data de 08.08.2014, cei doi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.” Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Dolj

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au admis cererea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. Aceştia au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor doi.

spot_img
spot_img

Politica