vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spectacolul «Profu’ de religie» al naţionalului craiovean distins cu «Premiul Publicului» în Germania

Spectacolul Teatrului Naţional “Marin Sorescu” Craiova, “Profu’ de religie”, de Mihaela Michailov, în regia lui Bobi Pricop, a fost distins cu Premiul Publicului clasându-se pe locul al II-lea, la Festivalul de Teatru „New plays from Europe” de la Wiesbaden din Germania. Piesa de teatru a fost prezentată în perioada 22-24 iunie la cea de-a douăsprezecea ediţie a celui mai important festival de teatru din lume dedicat exclusiv prezentării pieselor contemporane. Spectacolul a fost selecţionat de Manfred Beilharz, fondatorul şi directorul festivalului, după ce acesta l-a văzut anul trecut la Craiova.

La ediţia din acest an au fost invitate 24 de spectacole din 23 de ţări, între care Turcia, Ungaria, Germania, Spania, Rusia, România, Portugalia, Italia etc.
Festivalul de la Wiesbaden este destinat reprezentării unor producţii teatrale apărute în ultimii ani şi care reflectă nelinişti, tulburări sau conflicte sociale din ţările respective, în încercarea de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă societatea contemporană multiculturală din Europa, în efortul său de definire şi decantare a valorilor democratice.

La această ediţie, tema în dezbatere propusă de directorii artistici ai festivalului Manfred Beilharz, Tankred Dorst, Ursula Ehler, Ann-Marie Arioli şi Peter Michalzik a fost „Teatrul Rebel”.
Spectacolul Naţionalului craiovean îi are în distribuţie pe Marian Politic, Romaniţa Ionescu (nominalizată pentru rol secundar la premiile din acest an ale UNITER), Cătălin Vieru, Raluca Păun şi Dragoş Măceşanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Spectacolul este rodul unui “proces colaborativ” dintre dramaturgul Mihaela Michailov, regizorul Bobi Pricop şi actori, după ce un fragment din piesă a fost declarat câştigător la cea de-a treia ediţie a Concursului de proiecte pentru tineri regizori şi dramaturgi români iniţiat de Teatrul Naţional Craiova.

Spectacolul va fi reprezentat şi pe scenele teatrale de la Oradea şi Bucureşti

Premiul obţinut la Wiesbaden confirmă astfel un parcurs ascendent al acestui spectacol, invitat de curând şi la Festivalul Naţional de Teatru (Bucureşti), precum şi la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea.

Politica