miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procesul ofiterilor cămătari de la TF amânat din cauza decesului unei părţi vătămate

Procesul celor doi ofiţeri cămătari de la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Feroviare Craiova, Petrişor Alexandru şi Mihai Dumitru Ardelean, judecaţi pentru şantaj şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni s-a amânat din cauza faptului că una dintre victimele lor … a decedat. Cei doi au fost acuzaţi de procurorii DIICOT Craiova că au ameninţat doi administratori ai unor firme de transport persoane, determinându-i să le plătească 30.000 de euro.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au amânat soluţionarea procesului celor doi ofiţeri de la Poliţia Transporturi Feroviare Craiova acuzaţi de şantaj – Alexandru Petrişor, comisar şef şi fost comandant al Biroului de Investigarea Fraudelor din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova şi Ardelean Mihai-Dumitru, inspector principal, angajat la aceeaşi unitate, întrucât unul dintre administratorii de firmă victimă a celor doi, constituit parte civilă în cadrul procesului penal a decedat şi este nevoie de dezbaterea succesiunii. Hotărârea a fost luată la ultimul termen al procesului, pe 25 iunie, următoarea înfăţişare fiind stabilită pentru 11 iulie a.c.

Amână judecarea cauzei în vederea emiterii unei adrese către Camera Notarilor Publici Dolj în vederea comunicării stadiului dezbaterii succesiunii părţii civile Minea Ştefan.
Se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de Apel Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova îi trimiteau în judecată, în noiembrie 2012, pe Alexandru Petrişor, comisar şef şi fost comandant al Biroului de Investigarea Fraudelor din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova şi Ardelean Mihai-Dumitru, inspector principal, angajat în cadrul aceleiaşi unităţi, pentru săvârşirea  infracţiunilor de şantaj şi constituirea unui grup în vederea comiterii de infracţiuni.

În fapt, s-a reţinut că inculpaţii Alexandru Petrişor şi Ardelean Mihai-Dumitru, profitând de funcţiile deţinute, au exercitat ameninţări şi presiuni asupra a două părţi vătămate, administratori ai unor societăţi comerciale având ca obiect de activitate transportul intern de persoane, în scopul determinării acestora să le plătească suma de 30.000 de euro, reprezentând contravaloarea unui împrumut acordat anterior şi dobânda aferentă, în procent de 6%-10% lunar. Părţile vătămate au fost obligate să înstrăineze mai multe autovehicule către inculpaţi, drept garanţie sau să achite rate de leasing pentru autoturisme deţinute de către inculpaţi, în contul plăţii împrumutului şi dobânzilor fixate discreţionar de către aceştia.
După cum comunicau, la momentul respectiv, reprezentanţii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova

Cei doi au fost denunţaţi în februarie 2011, la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, de un bărbat care a povestit că, în 2008, a împrumutat de la cei doi suma de 10.000 de euro, cu o dobândă lunară de 10%, iar până în 2010 a fost nevoit să le achite poliţiştilor peste 40.000 euro. De asemenea, în baza aceluiaşi împrumut, prin constrângeri şi ameninţări, denunţătorul a rămas şi fără două microbuze de transport persoane. Pentru că se conturau infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj şi abuz în serviciu, ofiţerii Anticorupţie i-au sesizat pe procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Astfel, oamenii legii au pus la punct un flagrant, în aprilie 2011, în urma căruia cei doi poliţisti au fost prinşi în timp ce primeau 5.000 de lei de la denunţător. Din această sumă, asupra lui Petrişor Alexandru au fost găsiţi 4.000 de lei, iar la Ardelean 1.000 de lei.
Din cercetările procurorilor DIICOT Craiova s-a stabilit că cei doi ofiţeri au acordat împrumuturi cu o dobândă cuprinsă între 6% şi 12% pe lună mai multor părţi vătămate. Cei doi ofiţeri au fost trimişi în judecată în stare de libertate, iar hotărârea pe care o va lua Curtea de Apel Craiova nu va fi definitivă.

Politica