joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CJ Dolj premiază performanţa

Consilierii judeţeni au aprobat, în cadrul şedinţei de vineri, alocarea sumei de 160.000 lei pentru stimularea tinerilor capabili de performanţă din învăţământul preuniversitar de stat.
Astfel, pentru al zecelea an consecutiv, Consiliul Judeţean (CJ) Dolj contribuie la premierea elevilor care au înregistrat rezultate notabile la probele teoretice ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare.

Doresc să salut continuarea acestui protocol şi să subliniez faptul că este pentru al zecelea an când susţinem această premiere. Încă de la început, noi am spus că, dacă o sumă foarte importantă din bugetul consiliului judeţean, care se aprobă de către acest plen, se îndreaptă către copiii cu nevoi speciale, trebuie să avem grijă în acelaşi timp şi de tinerii capabili de performanţă. Ne bucurăm că această zonă dă în continuare astfel de elevi cu rezultate deosebite şi că avem profesori extraordinari, colegii renumite şi şcoli care se situează printre primele unităţi de învăţământ din ţară. De aceea, de fiecare dată am făcut ceea ce am simţit că trebuie: i-am adus pe tinerii cu performanţe în educaţie în această sală, am petrecut o zi împreună cu ei, i-am strâns mâna fiecăruia în parte, precum şi cadrelor didactice care îi îndrumă. I-am recompensat cu premii în bani şi cu excursii, în ţară sau în străinătate, şi la fel vom proceda şi de această dată, cu toată plăcerea şi cu inima deschisă.
A declarat, în cadrul şedinţei de vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, consilierul judeţean Georgică Bercea, a precizat că rezultatele obţinute de elevi la competiţiile din acest an sunt remarcabile şi justifică pe deplin acordarea recompenselor de către CJ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mă bucur că, încă o dată, Consiliul Judeţean Dolj îşi îndreaptă atenţia către tinerii noştri merituoşi şi alocă bani pentru a-i premia. Elevii doljeni sunt capabili de performanţe, iar rezultatele au fost notabile şi în acest an şcolar. Avem zeci de tineri din învăţământul preuniversitar care au obţinut premii şi menţiuni la diversele concursuri şcolare şi olimpiade naţionale. Chiar în prezent, un elev care face parte din lotul naţional al României este la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. În numele Inspectoratului Şcolar Judeţean, în numele tuturor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar doljean, doresc să mulţumesc consiliului judeţean pentru efortul deosebit pe care îl face, de zece ani încoace, pentru a stimula performanţa, valoarea şi pentru a da judeţului ceea ce merită, prin intermediul acestor elevi.
A spus inspectorul general al ISJ Dolj, Georgică Bercea

La rândul său, consilierul judeţean Alexandru Brezniceanu a afirmat:
Acest proiect este generos şi sunt încântat de faptul că recunoaştem şi stimulăm copiii de excepţie, iar suma acordată este convingătoare. V-aş propune ca, în perspectivă, să ne gândim şi să găsim o posibilitate legală de a stimula şi cadrele didactice, cel puţin în cazurile celor care pregătesc elevi pentru lotul naţional. Aceşti copii sunt buni, sunt dotaţi, dar, deopotrivă, muncesc foarte mult şi profesorii, aceşti oameni de catedră care se dăruiesc meseriei lor.

La olimpiadele şi concursurile organizate în anul şcolar 2013-2014, elevii doljeni au obţinut 13 premii I, 12 premii II, 12 premii III, 23 de menţiuni, precum şi 33 de menţiuni şi premii speciale.
Consiliul Judeţean Dolj a încheiat în anul 2005 cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi cu Instituţia Prefectului Judeţului Dolj un protocol de colaborare care urmăreşte stimularea tinerilor capabili de performanţă din învăţământul preuniversitar doljean.

CJ Dolj a alocat şi anul trecut 160.000 de lei pentru premierea şcolarilor cu rezultate meritorii. Totodată, instituţia a făcut o tradiţie din recompensarea tinerilor care înregistrează performanţe deosebite în cadrul concursurilor sportive.  
Tot în cadrul şedinţei de vineri s-a aprobat protocolul de cooperare dintre Consiliul Judeţean Dolj şi Universitatea din Craiova-Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale în vederea oragnizării celui de-al IX-lea Congres Mondial ISUD. Pentru organizarea evenimentului, CJ Dolj alocă şapte mii lei.

Politica