vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minerul, sub bagheta Primăriei

Neavând posibilităţi financiare pentru a continua activitatea în Liga a III-a, nou-promovata  va trece printr-o serie de transformări în această vară, urmând să-şi schimbe organigrama, dar şi denumirea.
Din noul sezon, clubul cu sediul la Valea Copcii nu va mai juca sub titulatura Minerul Mehedinţi şi va fi preluată de Primăria Drobeta Turnu Severin, care va deveni principalul sponsor. Astăzi se va vota în şedinţa Consiliului Local asocierea dintre cele două părţi, iar în perioada următoare se vor stabili detaliile legate de data reunirii lotului, a staff-ului tehnic şi administrativ.

Dacă Minerul a evoluat în campionatul judeţean pe Stadionul Termo, noua echipă îşi va disputa meciurile de pe propriul teren pe „Municipal”, arenă pentru reabilitarea căreia s-au investit peste 5 milioane de euro în ultimii ani.

După vreo trei runde de discuţii şi negocieri cu oficialii Clubului Sportiv Minerul Mehedinţi, i-am convins că trebuie să fim parteneri. Şi ei erau conştienţi că e cea mai bună variantă şi deja ne-au trimis pe fax  invitaţia de a ne asocia. De fapt, în şedinţa de joi a Consiliului Local am să propun ca Primăria Severin să intre ca membru fondator –majoritar la noul club, alături de Întreprinderea Minieră din Mehedinţi. E singura cale ca să putem asigura de la bugetul local susţinere financiară la echipa de fotbal. Urmează să-i schimbăm denumirea, fiindcă trebuie să legăm clubul de numele oraşului. Am şi vorbit la FRF, în acest sens, ca să găsim o soluţie pentru a rezerva un nume pentru noua echipă.  Am numit în trecut o echipă CS Turnu  Severin, dar toată lumea scanda din tribune FC Drobeta, care a rămas un brand. Fotbalul e un fenomen, e o emulaţie în jurul căreia se strâng foarte mulţi severineni”.
A declarat Gherghe, la televiziunile locale, cu influenţe politice

Policlinica Buna Vestire Craiova

Edilul n-a precizat şi cât timp va dura acest proiect. Începând cu 2011, sub conducerea Primăriei Severin, s-au desfiinţat mai multe echipe de fotbal şi handbal.  FC Drobeta, reactivată în vara lui 2010 de autorităţile locale,  a fost retrasă din Liga a III-a, după care a fost importată divizionara secundă  Gaz Metan CFR Craiova, transformată ulterior în CS Turnu Severin. După doar 2 ani de la asociere, clubul-hibrid şi-a încetat activitatea, imediat după retrogradarea din Liga I, înglodat în datorii.

Tot la malul Dunării ajunsese în primavara lui 2012 şi echipa de handbal feminin Terom Iaşi, care, după un retur petrecut în Polivalenta severineană, a reuşit să promoveze în Liga Naţională, dar apoi a fost lăsată de izbelişte de Primăria Severin şi clubul s-a desfiinţat înainte de a începe noul sezon. După toată această joacă de-a fotbalul şi handbalul, severinenii au rămas cu impresia că la malul Dunării s-a făcut doar sport în scop electoral.

Politica