vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinţi: Poliţia Rutieră a reţinut 16 permise auto

Poliţiştii din cadrul structurilor rutiere şi de ordine publică au acţionat pe raza judeţului Mehedinţi, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Oamenii legii au urmărit combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere precum neacordarea de prioritate pietonilor şi vehiculelor, a excesului de viteză şi depăşirilor neregulamentare.Poliţiştii mehedinţeni au controlat 123 autovehicule, au legitimate 142 persoane şi au aplicat 130 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.235 lei.Totodată, în cadrul acţiunilor organizate au fost reţinute în vederea suspendării 16 permise de conducere, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 4 infracţiuni la regimul rutier.

Surprins în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice

La data de 17.06.2014, ora 00.22, poliţiştii Serviciului Rutier l-au depistat pe B.I., de 28 ani, din comuna Cujmir, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea pe DN 6, în localitatea Şimian, un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.Fiind condus la Serviciul de Ambulanţă Mehedinţi, B.I. a refuzat prelevarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, faptă prev. de art.336, alin.1 din Codul Penal şi refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, faptă prev. de art.337 din Codul Penal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cercetaţi pentru conducere fără permis

La data de 16.06.2014, ora 23.00, poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin l-au depistat pe M.P.., de 20 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea pe str.Calea Severinului, din municipiu, un moped, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art.335, alin.1 din Codul Penal.La data de 16.06.2014, ora 11.00, poliţiştii Postului de Poliţie Gîrla Mare l-au depistat pe o uliţă a satului Gîrla Mare, pe S.B., de 19 ani, din aceeaşi localitate, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un moped, fără a poseda permis de conducere.   În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art.335, alin.1 din Codul Penal.

Politica