joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pandurii s-au reunit şi sunt gata de muncă

Gorjenii au strâns rândurile pe stadionul «Municipal» din Târgu-Jiu şi au efectuat deja primele două antrenamente ale verii. Învoiţi de la prima lecţie au fost Bratu, Matulevicius, Shamsin şi Da Silva, primul fiind în procesele de recuperare după o accidentare, iar ultimii trei ajungând abia ieri la Târgu-Jiu.
De menţionat este că Shamsin şi Da Silva au semnat prelungirea contractului şi rămân jucătorii echipei gorjene pentru încă un sezon.  Noutăţile lotului faţă de returul campionatului trecut au fost jucătorii reîntorşi de la echipele la care au fost împrumutaţi, respectiv Ionuţ Rada, Alexandru Dan şi Emmanuel Mbella.
În această dimineaţă, pandurii vor fi prezenţi la policlinica sportivă din Craiova pentru a efectua vizita medicală, deoarece săptămâna viitoare vor părăsi meleagurile oltene pentru a începe pregătirea în primul cantonament al verii, la Cisnădie. Primele declaraţii pandure de la reînceperea antrenamentelor au avut o aură optimistă, atât jucătorii cât şi Grigoraş emanând încredere în privinţa noului sezon.
Obiectivul pandurilor pentru viitoarea stagiune se doreşte a fi o clasare în primele opt formaţii, dar cu siguranţă se va ataca în principal prinderea unei poziţii care să ducă în Europa League.

Nistor, dorit de Grigoraş la echipă

Despre  transferuri nu s-a vehiculat încă nimic oficial, însă este posibil totuşi ca în primele două cantonamente lotul pandurilor să cunoască nume noi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Încă nu sunt rezolvate toate problemele, dar sperăm ca până la plecarea în primul cantonament să fim ok cu toate. Din jucătorii care şi-au încheiat contractul şi care aveau opţiune de prelungire, doar Erico Da Silva şi Shamsin au rămas. Alex Dos Santos nu a semnat încă prelungirea, dar până miercuri(n.r azi) sperăm să fie gata. Aşteptăm alte soluţii pe care le-am discutat, dar mai sunt mici detalii de pus la punct. Situaţia lui Nistor nu este încă rezolvată, francezii încep pregătirea mai târziu, şi trebuie să aşteptăm până pe 24 iunie să vedem dacă se întoarce la noi sau rămâne acolo, pentru că el a fost împrumutat doar până în vară la Pandurii. Sper să putem rezolva măcar un împrumut pe un an de zile cu Nistor. Vom lua şi jucători de la echipa a doua, trei-patru, îi cooptăm în luat, vor merge cu noi în cantonament, dar să vedem cine se va impune. Să sperăm că cei care îi vom chema vor fi profesionişti şi îşi vor da seama care este diferenţa dintre cerinţele echipei secunde şi ce trebuie să prezinte la echipa mare. Efortul este mult mai mare, intervine şi o presiune mai mare, o să aibe şanse să demonstreze, dar mai departe va depinde de ei.
A declarat Petre Grigoraş, după primul antrenament al verii

Pandurii şi-a fixat drept obiectiv locurile 1-8, dar jucătorii speră la Europa League

Portughezul Mingote nu se sperie de concurenţa pe post şi doreşte ca echipa să dea un randament cât mai bun în sezonul ce va urma.  

E un an nou, începem de la zero, ne dorim să ne prezentăm cât mai bine. Nu putem să spunem că anul trecut a fost chiar unul rău, în prima parte am jucat în grupele Europa League, dar a doua parte a fost mai slabă. Trebuie să ne amintim de lucrurile bune şi nu de cele rele. Nici înainte nimeni nu ne dădea şanse să ajungem unde am ajuns, dar cu multă muncă am ajuns să facem ce nu se aştepta, bine. Pe domnul Grigoraş îl ştiam dinainte, când a fost la Pandurii a avut rezultate foarte bune, s-a văzut şi în finalul campionatului trecut o diferenţă şi aşteptăm să fie bine în sezonul viitor. Nu mă sperie concurenţa, este foarte bine că este bătaie pe posturi, pentru că postul de portar este foarte important într-o echipă şi trebuie să aibă calitate.
A spus Pedro Mingote

Un alt jucător prezent la reunire, Alin Buleică, consideră că Pandurii poate reveni în lumina reflectoarelor pe prima scenă a fotbalului românesc, vizând un loc în primele patru la sfârşitul noului campionat.  

Începem munca şi sperăm să fie un start bun de pregătire şi să facem un nou sezon aşa cum ne dorim. Vacanţa a fost ok, dacă mai era încă o săptămână era mult mai bine, dar ne mulţumim şi cu atât. Nu ştiu cine a plecat, dar noi sperăm şi avem încredere că o să fim mai puternici decât anul trecut. Sperăm să jucăm un fotbal plăcut care să ne aducă rezultate. Începem cu un stagiu la Sibiu pentru acumulare şi apoi mergem în Austria unde vom juca mai multe amicale. Orice pregătire înainte de campionat este grea, nu avem ce face decât să îndurăm şi să muncim. Noi sperăm să ne clasăm cât mai sus, nu vrem să terminăm ca şi anul trecut pe şapte, dorim să fim în primele patru să jucăm în Europa.
A afirmat şi Alin Buleică

LOT PANDURII PREZENT LA REUNIRE: Pedro Mingote, Răzvan Stanca, Michal Gliwa, Marian Pleaşcă, Bogdan Unguruşan, Paraskevas Christou, Ionuţ Rada (revenit de la U Cluj), Marko Momcilovic, Paul Anton, Alexandru Dan (revenit de la Târgu Mureş), Cornel Predescu, Nicandro Breeveld, Alin Buleică, Viorel Nicoară, Alexandru Ciucur, Răzvan Negrescu, Andrei Şendroiu, Alin Predescu şi Ionuţ Constantin (ultimii patru de la echipa secundă a clubului).

Politica