vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Poliţiştii şpăgari de la Olt: Doar unul în arest

Încheiere cu surpriză a judecătorului de la Tribunalul Olt pentru unul dintre poliţiştii arestaţi la flagrantul organizat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt în cooperare cu Direcţia Generală Anticorupţie. În speţă este vorba de eliberarea poliţistului Sanda Petre, dar cu instituirea măsurii de control judiciar. În schimb celuilalt agent ŢECU NICUŞOR VIOREL i s-a confirmat mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Flagrantul a fost organizat de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, cei doi poliţiştii fiind ridicaţi miercuri noaptea, de pe teritoriul satului Jitaru, de lucrători specializaţi ai acestei direcţii. Mai trebuie menţionat că maşina era înmatriculată în judeţul Ilfov fiind condusă de o femeie.

Sentinţa dată de judecătorul de drepturi şi libertăţi, prin Încheierea nr. 40/2014 este:
Admite propunerea de arestare preventivă a inculpatului Ţecu Nicuşor Viorel formulată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi dispune arestarea preventivă a acestuia pe 30 de zile, de la 12.06.2014 până la 11 iulie 2014. Se va emite mandat de arestare preventivă a inculpatului Ţecu Nicuşor Viorel. Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului Sanda Petre formulată de acelaşi procuror ca nefondată şi aplică acestui din urmă inculpat măsura preventivă a controlului judiciar, prevăzută de art. 211 C.p.p., pe timpul urmăririi penale în dosarul penal nr. 141/P/2014 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt Dispune punerea de îndată în libertate a acestui din urmă inculpat în condiţiile şi limitele de mai jos. În baza art. 215 alin.1 şi alin. 2 lit. a C.p.p. pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul va respecta următoarele obligaţii – se va prezenta la organul de urmărire penală ,la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat – va informa de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Trib. Olt care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar cu privire la schimbarea locuinţei – se va prezenta la Poliţia oraşului Scorniceşti jud. Olt ce se desemnează cu supravegherea inculpatului, conform programului de supraveghere întocmit de acest organ de poliţie sau ori de câte ori este chemat. – nu va depăşi limita teritorială a frontierelor de stat ale României decât cu încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a autorităţii judiciare la care se află procedurile din cauza de faţă. În baza art. 215 alin. 3 C.p.p. se atrage atenţia acestui din urmă inculpat că în caz de încălcare cu rea credinţă a acestor obligaţii se poate înlocui măsura preventivă a controlului judiciar cu o măsură preventivă mai grea. Copii ale acestei încheieri se comunică inculpaţilor,locului de deţinere,Poliţiei oraşului Scorniceşti, Serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi Inspectoratului. general al Poliţiei de Frontieră.

Ciudat este că pe portalul instanţelor de judecată nu se menţionează că inculpatul căruia  i-a fost instituită măsura arestării, Ţecu Nicuşor Viorel, nu a facut contestaţie la decizia arestarii preventive, aşa cum era prevăzut şi în încheiere:
Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi sau, după caz, de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi 12 iunie 2014 ora 19,40 la Tribunalul Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nici porcurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt nu a contestat măsura judecătorului faţă de celălalt inculpat căruia nu i s-a confirmat mandatul, SANDA PETRE.
Motivaţia instanţei s-a bazat pe faptul că inculpatul SANDA PETRE nu a întocmit procesul verbal fals, nu a pretins suma de bani şi nu a primit banii.
Conform codului penal aceştia pot fi condamnaţi la 12 ani de închisoare.
Se pare că poliţiştii din Scorniceşti sunt de mult monitorizaţi de DGA ca urmare a mai multor sesizări ale şoferilor.

Într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, procurorul ADRIAN ASPRA:
Contrar îndatoririlor de serviciu au întocmit un proces verbal de contravenţie care conţine date necorespunzătoare adevărului, pentru a nu suspenda dreptul de a conduce în schimbul sumei de 200 de lei.

Politica