joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ginecologul şpăgar de la Segarcea vrea să scape de sentinţă

Medicul ginecolog de origine arabă Barham Khalil, de la Spitalul din Segarcea, aflat în prezent în penitenciar întrucât a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită încercă să obţină eliberarea. El a făcut recurs în casaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva pedepsei primite de la instanţele craiovene, instanţa admiţând solicitarea inculpatului. Cererea sa se va judeca în septembrie însă, după vacanţa judecătorească.

Medicul ginecolog Barha Khalil a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pe 30 mai 2012 pentru luare de mită în formă continuată. El fusese prins în flagrant de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj pe 22 martie 2012, în timp ce primea 200 de euro, bani pe care îi ceruse pentru un chiuretaj.
Medicul nu a fost arestat la momentul prinderii în flagrant, a revenit la serviciu, însă nu s-a potolit, aşa că a căzut din nou „în plasa” oamenilor legii.

Pe 22 martie medicul am fost prins în flagrant după ce pretinsese şi primise 200 de euro. Cercetările s-au continuat cu bărbatul în stare de libertate, timp în care cinci femei au depus plângeri împotriva acestuia. S-a stabilit astfel că, în ianuarie şi februarie 2010, precum şi pe 1, 3 şi 6 ianuarie 2012, acesta le-a cerut părţilor vătămate pentru operaţii de cezariană sau întreruperi de sarcină sume cuprinse între 100 de euro şi 1.000 de lei, dar şi cafea şi băuturi alcoolice. În sarcina lui au fost reţinute şase infracţiuni de luare de mită.
După cum declara, la momentul respectiv, procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 30 mai 2013, judecătorii Tribunalului Dolj l-au condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. În plus, judecătorii au dispus ca inculpatul să achite 2.400 de lei cheltuieli judiciare şi să înapoieze banii primiţi drept şpagă de la denunţătoare. Inculpatul a declarat apel, însă pe 30 ianuarie 2014 Curtea de Apel Craiova i-a respins apelul ca nefondat.
Odată cu soluţionarea apelului, ginecologul a fost încarcerat în penitenciar. Nu a renunţat şi şi-a încercat norocul cu o cale de atac extraordinară. El a făcut o cerere de recurs în casaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Potrivit Legii nr. 135/2010, Noul Cod de procedură penală, Recursul în casaţie urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile.
Pe 5 iunie a.c. ÎCCJ a decis să admită cererea de recurs în casaţie a ginecologului şi a stabilit primul termen de judecată în septembrie.

În baza art.440 alin. 4 Cod procedură penală, admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpatul Barham Khalil împotriva deciziei penale nr. 25 din 30 ianuarie 2014 a Curţii de Apel Craiova, Secţia penală şi pentru cauze cu minori. Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie, completului C4. Fixează termen de judecată la data de 4 septembrie 2014, cu citarea recurentului inculpat Barham Khalil şi desemnarea unui apărător din oficiu. Definitivă.
Se arată în încheierea de şedinţă a ÎCCJ

Politica