vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Competiţia Tinereţii – un proiect care naşte tinere talente

Competiţia Tinereţii organizată de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Consiliul Judeţean al Elevilor s-a încheiat sâmbătă cu Parada Liceelor. Pe parcursul anului şcolar, majoritatea liceelor craiovene s-au întrecut în probe de muzică, de dans, de artă fotografică, de oratorie şi dezbatere, probe sportive, teatru, cultură generală.
Zeci de liceeni craioveni au defilat pe străzile din Bănie, scandând lozinci. Au purtat cu mândrie numele liceului prin bannere, pancarte. A contat recuzita elevilor, mascotă, bannere, vestimentaţie, componenţa echipei dar şi impresia artistică. Juriul a deliberat, cel mai bine şi-au reprezentat liceul, copii care studiază pe băncile Colegiului Naţional ”Nicolae Titulescu” urmat de Colegiul Naţional ”Carol I”, care s-a clasat pe locul II, la proba ”Parada Liceelor”.
Titulescu pe veşnicie, noi strigăm cu mândrie, a fost mesajul pe care l-au strigat elevii de la Colegiul Naţional ”Nicolae Titulescu”, pregătiţi cu o galerie puternică.

Prezentarea noastră cred că a început încă de la proba galeriilor pentru că acolo ne-am format bannere şi diverse sloganuri. Titulescu pe veşnicie, învăţăm cu mândrie este sloganul nostru, noi am câştigat proba galeriilor şi cred că acest lucru ne ajută.
Spune Alexandru Muşuroi, elev la Colegiul Naţional ”Nicolae Titulescu” şi preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor

Şi directoul adjunct de la Titulescu ne face o descriere a competitorilor şi spune că din Competiţia Tinereţii, toţi elevii au avut de câştigat, pregătindu-se astfel pentru viitor, pentru viaţă .

Policlinica Buna Vestire Craiova

Avem un steag al Colegiului, mascotă, simbolurile, cravate, insigne, cămăşile albe, sportivii au fost alături de noi, mesajul lor a fost fair-play-ul, este un lucru foarte important într-o competiţie la care nu câştigă nimeni, nimic financiar, ci experienţe de viaţă, a lor ca şi elevi pentru că s-au implicat sută la sută, elevii, mai puţin cadrele didactice, noi doar le-am fost alături, i-am coordonat, i-am sfătuit, nu le-am impus noi ceea ce nu şi-au dorit, aşa că au căpătat încredere în ei şi este foarte important, o să-i ajute în viaţa de zi cu zi.
Raluca Pâncu, director adjunct, Colegiul Naţional ”Nicolae Titulescu”

Colegiul Naţional Carol I a primit trofeul de Liceul Anului

Însă, Colegiul Naţional “Carol I” a excelat la toate probele din cadrul Competiţiei Tinereţii, obţinând titlul de Liceul Anului.
Şi-au susţinut cu tărie liceul, chiar şi la ultima probă din concurs, precizând că pun accent pe educaţie şi performanţă.

Vrem să punem accent pe valorile liceului, istorie, performanţă şi educaţie. Sunt cele trei valori reprezentate şi în sloganul nostru. Le ilustrăm prin elevii noştri şi prin mesajele de pe bannere. Avem foarte mare încredere că avem foarte multe şanse la titlul de Liceul Anului, dar avem şi o competiţie foarte bine pregătită, pe scenă o să fie şi câţiva elevi talentaţi care ne reprezintă şi artistic. Avem şi galerie, galeria noastră s-a descurcat foarte bine şi la proba dedicată galeriei, sperăm să atingem aceeaşi performanţă.
Ioana Vasile, elevă la Colegiul Naţional ”Carol I”

Elementele care au dat culoare paradei, au fost mascotele. Liceeni costumaţi în urşi, lei, reni, clovni, iepuraşi, mingi de fotbal au animat atmosfera. Nu au lipsit nici costumele de epocă, de exemplu elevii de la Fraţii Buzeşti au venit însoţiţi şi de o figură reprezentativă a liceului, Stroe Buzescu îmbrăcat în militar.

Pe bannerul Colegiului Naţional ”Fraţii Buzeşti” scrie 130 ani, avem tricouri la fel, ne-am pregătit cu diferite strigări, scandări, majorete, pampoane, Avem costumat pe unul dintre fraţii Buzeşti, Stroe Buzescu, într-un costum de epocă, a adus-o şi pe consoarta lui. Mascota noastră este un clovn. Suntem energici şi ne dorim să câştigăm. Am compus şi strofe, dintr-un imn al Buzeştiului.
Bondoc Ana Maria

Şi au câştigat, locul II, în Competiţia Tinereţii

Elevii au fost ingenioşi şi s-au pregătit să îşi reprezinte liceul prin diferite metode.
Liceeni de la ”Tudor Arghezi” şi-au scris pe pancarte versuri care aparţin poetului Tudor Arghezi.

Am organizat foarte rapid activităţile, copii au făcut pancartele cu versuri din Arghezi, au tăiat litere ca să reprezentăm liceul, doamna profesoară de desen a făcut o siglă pe care toţi elevii o au în piept, avem un steag verde, mascota noastră e un iepuraş, având în vedere că avem toate simbolurile verii, avem pedagogul de şcoală nouă care a câştigat premiul I la teatru.
Alina Vlad, consilier educativ şi profesoară la Liceul Teoretic ”Tudor Arghezi”

Colegiul Naţional ”Ştefan Velovan”, a obţinut menţiune în competiţie.

Am venit să reprezint Colegiul Naţional Pedagogic ”Ştefan Velovan”, m-am îmbrăcat într-un costum de albinuţă. Am muncit foarte mult în această competiţie, ne bucurăm că cei de la Inspectorat s-au gândit la acest proiect. Nu am avut o mascotă de la început, dar când am avut promovarea bursei şcolare la Centrul Multifuncţional, ne-am gândit la o albinuţă pentru că suntem foarte muncitori şi foarte implicaţi, aşa cum sunt şi albinele, eu reprezint o albinuţă, am făcut singură rochiţa.
Paraschiv Lavinia, elevă la Colegiul Naţional “Ştefan Velovan”

Atmosfera a fost animată şi de voluntarii de la Centrul de Tineret care aparţine de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Dolj. Aceştia au fluturat cu poiuri.
După defilare, elevii s-au îndreptat către Piaţa ”Mihai Viteazul” unde au susţinut un spectacol de muzică şi dans. Timp de două ore, centrul Băniei a fost ocupat de tinere talente care au performat pe scenă. S-au încins hore, s-a cântat muzică populară live. Elevii au prezentat dansuri sportive, street dance, breakdance, au interpretat şi muzică hip-hop.
Prin intermediul acestei competiţii, elevii au putut să îşi valorifice talentele. Aceştia au primit şi diplome din partea organizatorilor.

Politica