joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Datornicii lăsaţi fără ajutoare sociale

Reprezentanţii Agenţiei de Prestaţii Sociale Mehediţi, în urma unor dispoziţii de suspendare, venite din partea primăriilor, au oprit plăţile până când datornicii îşi vor achita restanţele la plata impozitelor şi taxelor locale.
Aceştia nu mai primesc banii de la bugetul de stat, pentru că au restanţe la plata impozitului ori au amenzi neachitate. Ajutoarele le sunt deocamdată suspendate, dar dacă nu achită debitele, în cinci luni vor rămâne fără sprijin financiar definitiv .

Cele mai multe suspendări ca urmare a neplăţii impozitelor şi taxelor locale au fost identificate în localităţile Eşelniţa şi Strehaia. S-au repus în plată începând cu 1 mai, 17 beneficiari de Ajutor Social si 9 la alocaţia pentru susţinerea familie. alocându-se restanţa pentru aprilie 2014.
Valentina Isac, consilier superior AJPIS Mehedinţi

Toti cei care au avut datorii la bugetul local au ramas fără  banii de la stat. În baza unor dispoziţii ale primarilor, s-au suspendat toate plătile. Este vorba despre persoanele care primesc venit minim garantat, alocaţie de susţinere a familiei sau indemnizaţie pentru creşterea copilului.
Cei care reuşesc să-şi achite taxele şi impozitele restante în termen de 5 luni vor fi repuşi în drepturi. Mai mult, aceştia vor primi inclusiv suma cuvenită acestei perioade. Dacă nu ajung însă cu datoriile la zi, vor rămâne definitiv fără ajutorul de la stat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Începând cu data de 1 aprilie 2014 am sistat de la plată un număr de 47 de beneficiari pentru alocaţia de susţinere familie, al cărui cuantum s-a ridicat la 3226 lei şi pentru persoanele cu venitul minim garantat un număr de 61 de beneficiari cu 14 859 lei. Aceşti beneficiari se vor repune în plată cu achitarea restanţelor către bugetul de stat.
Remus Socol, şef serviciu la AJPIS Mehedinţi

Politica