joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au încercat să îl salveze, dar l-au decapitat

Lucrările de branşare la canalizare fac victime în judeţul Dolj. Doi muncitori care efectuau lucrări de canalizare în localitatea doljeană Poiana Mare au fost prinşi ieri sub un mal de pământ. Cei doi, angajaţi ca muncitori necalificaţi la SC TCIF, încercau să branşeze două conducte la reţeaua de canalizare, într-un şanţ de peste 2,5 metri adâncime, când malul de pământ s-a surpat peste ei.
Colegii lor s-au impacientat şi au încercat să îi salveze săpând în pământ cu exacavatorul. Numai că operaţiunea de salvare s-a transformat într-o tragedie. Pe unul dintre muncitori, Petre Ţichelea, de 47 de ani, din comuna Stejari, judeţul Gorj l-au scos. Omul era rănit şi a fost transportat cu elicopterul SMURD la Craiova. Celalat însă, Dumitru Miculete în vârstă de 25 de ani, din Craiova, a fost decapitat. Acesta se afla la o distanţă de doi metri de colegul său.
Şoferul excavatorului, Dumitru Stănică, în vârstă de 58, din Dănciuleşti, judeţul Gorj, este acum cercetat pentru ucidere din culpă.
Potrivit directorului Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, Cătălin Mohora, în zona în care lucrau cei doi, malul nu era asigurat cu panouri de protecţie. ITM Dolj a deschis o anchetă în acest caz.

În aprilie, o altă victimă

La sfârşitul lunii aprilie, un alt muncitor îşi pierdea viaţa după ce a fost înghiţit de un mal de pământ.
Doi bărbaţi, angajaţi la SC Salvex Spedition SRL, executau lucrări de săpături pentru canalizare, în zona Termo II, în cartierul craiovean Bariera Vâlcii. La fel ca şi la Poiana Mare, şanţul era asigurat cu panouri de protecţie doar din loc în loc.  Unde lucrau muncitorii erau panouri subdimensionate.
Malul de pământ s-a surpat peste cei doi. Daniel Neagu, de 28 de ani, din Coţofenii din Dos a fost scos la timp şi dus la spital. Celălalt muncitor, însă, Vasile Becheru, de 46 de ani, din Cernăteşti, nu a mai putut fi salvat.
Trei ore a durat până ce pompierii au reuşit să-l scoată pe bărbatul prins sub malul de pământ, la o adâncime de 5 metri. Din nefericire a fost găsit decedat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica