vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În IPJ Mehedinţi lucrează un infractor!

Şefii din IPJ Mehedinţi ţin în braţe un poliţist -infractor. În cauză este vorba despre subofiţerul Vasile Udrea Traşcă  de la Poliţia Severin pus la dispoziţie pe perioada procesului la Poliţia Strehaia.  Procesul în care  ,,nea Vasile” a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă s-a încheiat la Curtea de Apel Craiova. Justiţia l-a găsit vinovat şi l-a condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare. Deci omul este condamnat penal pentru omor din culpă, adică găsit vinovat, nu achitat. Cu toate acestea Consiliul de Conducere al IPJ Mehedinţi a votat pentru rămânerea poliţistului Vasile Udrea Traşcă în sistem.

Este  o singură excepţie din statutul poliţistului cu privire la cei care săvârşesc infracţiuni  fără intenţie. Accidentul de circulaţie e fără intenţie. Conform statutului poliţistului, persoana fie ea şi condamnată îşi poate  continua activitatea cu aprobarea Consiliului de Conducere al Unităţii. Consiliul a votat pentru. S-a luat în considerare că sunt 3 expertize la dosar, ultima arătând că este vorba de o deplasare cu viteza de 52 km/h. Omul se deplasa pe Intervenţie cu girofarurile pornite. În faţa hotelului Traian din Severin a avut loc tragedia. Victima a traversat în fugă la 5-6 metri de trecerea de pietonişi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Ne-a declarat ieri comisarul-şef Valentin Lazăr, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor filiala Mehedinţi

Întrebat de ce instanţa nu l-a achitat pe poliţistul Traşcă  dacă n-a greşit cu nimic, comisarul  şef Lazăr ne-a răspuns:
E vorba de 2 km la oră depăşiţi peste viteza admisă de 50 km/h. Din aceste considerente plus că am înţeles că  peste un an iese la pensie cei din Consiliu de Conducere al IPJ Mehedinţi au votat pentru menţinerea lui  în activitate. Din acest Consilul fac parte toţi şefii de servicii, şefii de poliţie orăşeneşti, liderii de sindicat.
Ne-a mai spus comisarul-şef Valentin Lazăr
 
Eu nu am participat la vot dar din câte ştiu statutul poliţistului îi permite lui Traşcă să rămână în poliţie dar numai cu aprobabrea Consiliului de Conducere al Unităţii. E vorba de săvârşirea unei  infracţiune fără intenţie şi asta e stipulat în statut.
Ne-a declarat ieri şi liderul sindicatului Poliţiştilor şi al Personalului Contractual din cadrul IPJMehedinţi, agentul şef princiapal Iulică Dăogaru

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţistul Traşcă a omorât un tânăr cu maşina Poliţiei

Curtea de Apel Craiova a emis o hotărâre definitivă în urmă cu 2 luni în cazul subofiţerului Vasile Traşcă Udrea. Verdictul: vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.  
Pedeapsa 2 ani de închisoare cu suspendare. În urmă cu câţiva ani, căci procesul s-a lungit ca zeama de varză, poliţistul se afla la volanul unei maşini de poliţiei şi plecase într-o misiune. În zona hotel Traian din Severin omul legii l-a accidentat mortal pe Nicolae Adrian Avramescu, un tânăr din municipiu. La vremea respectivă o parte din martorii oculari au spus că băiatul a traversat pe trecerea de pietoni şi  că maşina poliţiei avea viteză peste limita admisă. ,,Dreptatea” care s-a făcut ulterior e cât se poate de clară: tânărul a intrat în pământ iar poliţistul vinovat şi condamnat e păstrat în sistem.

Iată soluţia de condamnare la închisoare cu suspendare a poliţistului
Soluţia pe scurt:
Curtea de Apel Craiova admite apelurile declarate de inculpat, parţile civile şi partea responsabilă civilmente, desfiinţează în parte sentinţa în ceea ce priveşte latura penală şi civilă şi, rejudecând: Reduce pedeapsa aplicată inculpatului pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, prev. de art. 178 alin. 2 C.pen. (actual 192 alin. 1 C.pen.), de la 3 ani închisoare la 2 ani închisoare. În temeiul art. 5 C.pen. actual, menţine aplicarea art. 81 C.pen. anterior, pe un termen de în cercare de 4 ani, stabilit conform art. 82 C.pen. anterior, Înlătură menţiunea privind aplicarea pedepsei accesorii constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a şi lit. b C.pen. şi menţiunea privind aplicarea art. 71 alin. 5 C.pen. anterior. Menţine dispoziţia conform căreia inculpatului i se atrage atenţia asupra prevederilor art. 83 C.pen. anterior. Înlătură menţiunea privind obligarea inculpatului Traşcă Udrea Vasile în solidar cu partea responsabilă civilmente IPJ Mehedinţi şi alături de SC Omniasig Vienna Insurance Group SA la 6104,94 reprezentând daune materiale respectiv cheltuieli efectuate cu înmormântarea victimei Avramescu Adrian Nicolae şi câte 10.000 lei daune morale, pentru fiecare dintre cele trei părţi civile. Obligă asigurătorul de răspundere civilă SC Omniasig Vienna Insurance Group SA să plătească părţilor civile Avrămescu Nicolae şi Avrămescu Eugenia suma de 7.000 lei cu titlu de daune materiale. Obligă asigurătorul de răspundere civilă SC Omniasig Vienna Insurance Group SA să plătească fiecăreia dintre părţile civile Avrămescu Nicolae şi Avrămescu Eugenia câte 17.500 lei şi părţii civile Avrămescu Florina Mihaela suma de 21.000 lei, cu titlu de daune morale. Înlătură menţiunea privind obligarea inculpatului la 3.000 lei cheltuieli judiciare către părţile civile Avrămescu Nicolae, Avrămescu Eugenia şi Avrămescu Florina Mihaela. Obligă asigurătorul de răspundere civilă SC Omniasig Vienna Insurance Group SA să plătească părţilor civile 3.000 lei cheltuieli judiciare reprezentând onorariu avocat. Menţine dispoziţia privind obligarea inculpatului la plata sumei de 800 lei, cheltuieli judiciare statului. Admite cererea apelanţilor părţi civile şi obligă asigurătorul de răspundere civilă SC Omniasig Vienna Insurance Group SA să plătească suma de 1.500 lei, reprezentând onorariu de avocat din apel către acestea. Cheltuielile judiciare avansate de stat în apel, rămân în sarcina satului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă public.

Document: Hotarâre 370/2014  21.03.2014.

Politica