luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Un trofeu de la Roland Garros ajunge şi la Craiova: Felicitări, Ioana Roşca!

Performanţă remarcabilă pentru tenisul craiovean realizată de una dintre sportivele legitimate la CSM Craiova. Campioana naţională şi vicecampioană europeană, Ioana Roşca şi-a trecut în repertoriu un trofeu de mare anvergură pentru nivelul tenisului juvenil. Competiţia juniorilor de la Roland Garros s-a încheiat cu un succes suprem pentru jucătoarea craioveană în proba de dublu. Perechea Roşca/Ducu a avut un parcurs extrem de facil în drumul spre finală, cu victorii adjudecate, majoritatea, în două seturi. Astăzi, româncele şi-au răsplătit munca cu o ultimă izbândă de notorietate, care le-a deschis „lacătul” trofeului. Echipa Catherine Bellis/Marketa Vondrusova(SUA/China), cotată înaintea partidei cu a şaptea şansă la câştigarea competiţiei, a fost noua victimă a duoului Roşca – Ducu.

Primul set a fost la îndemâna sportivelor noastre, care s-au impus cu un categoric 6-1, însă, în cele din urmă, a fost nevoie de un super tie-break pentru stabilirea destinaţiei trofeului, perechea Bellis-Vondrusova revenind în joc în al doilea parţial, adjudecat de straniere cu 7-5. În ultima secvenţă a finalei a plutit un aer de tensiune şi echilibru, cu ambele perechi în momente de conducere. Româncele au găsit însă resurse mai solide pentru a-şi impune punctul de vedere şi au adus acasă unul dintre trofeele de la turneul istoric organizat în Paris, după victoria cu 11-9 în super tie-break. Roşca s-a arătat extrem de fericită la decernarea trofeului, declarând la scurt timp că este unul dintre titlurile ce va purta un loc special în vitrina proprie, chiar dacă a fost obţinut în proba de dublu.

De altfel, tenisemena noastră doreşte ca la anul să promoveze în calificările pentru senioare, la Roland Garros.” Sunt foarte emoţionată în aceste momente. Este o bucurie enormă că am obţinut un trofeu la Roland Garros, ne-am dorit mult amândouă să câştigăm acest titlu. Va avea cu siguranţă un loc special în vitrina mea cu trofee. Despre meci pot spune că în super tie-break, când am revenit, a fost momentul cheie. A fost bine că ne-am ţinut tare în tie-break. La anul sperăm să jucăm şi noi calificări aici, la Roland Garros, la senioare. E un ajutor pentru noi să vedem românce cum joacă în turneele mari şi să avem un exemplu de urmat.”, a declarat Ioana Roşca. 

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica