sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un drept la replică fără sens

Ana-Maria Constantinescu
Redactor-şef Ediţie Specială

––––––––––––––

Sindicatul “reprezentativ” aşa cum îl numea noul director adjunct de la CAO a simţit nevoia să aducă unele precizări legate de articolul ”Sindicaliştii acuză: Compania de Apă Oltenia, subordonată politic” publicat, joi, în Ediţie Specială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, preşedintele Sindicatului Apă Canal Craiova mi-a solicitat publicarea unui drept la replică.
În materialul cu pricina nu se face vorbire la acest sindicat, ci la Sindicatul Liber Apă Oltenia (adică fără CANAL, ca să le deosebim), ca atare, dreptul la replică a picat fix ca musca în lapte.
Reprezentanţii Sindicatului Apă Canal consideră că sintagma “sindicaliştii acuză”, are un caracter general şi s-au simţit incluşi în poveste. Ei bine, nu nu îi include şi pe ei, iar asta reiese din întregul articol publicat joi. Bine, asta dacă s-ar strădui cineva să îl citească până la capăt.
Nici măcar un rând din dreptul la replică nu îşi are rostul. Am decis însă să îl public.

DREPT LA REPLICĂ

În atenţia:
Doamna Ana-Maria Constantinescu

În urma articolului dumneavoastră „Sindicaliştii acuză : Compania de Apă Oltenia subordonată politic” ne simţim obligaţi să ne disociem de afirmaţiile şi acţiunile Sindicatului Liber Apa Oltenia.
Trebuie ştiut faptul că în cadrul Companiei de Apă Oltenia există două sindicate  şi anume Sindicatul Liber Apă Oltenia, sindicat format din aproximativ 100 de persoane şi sindicatul reprezentativ la nivel de unitate Sindicatul Liber Apă-Canal Craiova, în componenţa căruia se află peste 800 de persoane. În acest sens vrem să subliniem faptul că acuzele din  titlul articolului  sunt  generate de scrisoarea preşedintelui Sindicatului Liber Apa Oltenia şi nu vrem să se asocieze cu toţi sindicaliştii din cadrul companiei, mai ales datorită faptului că în cadrul articolului sintagma  „ sindicaliştii acuză”  are un caracter general.
În acest sens, cu speranţa „ ca înţelepciunea şi spiritul legii să învingă pasiunile politice , interesele personale şi de grup „ ne-am dori ca disputa personală a domnului preşedinte al  Sindicatului Liber Apa Oltenia, fost angajat al companiei, cu domnul  director adjunct Alin Şuiu să nu afecteze interesele angajaţilor şi imaginea Companiei de Apă Oltenia.
Preşedinte Sindicatul Liber Apă Canal Craiova, Cătălin Negrea

Am spus mai sus că rândurile scrise de liderul sindical nu îşi au rostul. Iată câteva pasaje din articolul publicat joi, care vin să întărească afirmaţia că sindicatul “reprezentativ” a picat ca musca în lapte.

Încă dinaintea numirii acestuia în funcţie, Sindicatul Liber APA Oltenia Craiova a trimis adrese către Consiliul Local Craiova, acţionar majoritar la CAO, în care a cerut ca modificarea organigramei CAO, prin crearea a încă unui post de director, să fie respinsă ..”- deci, Sindicatul Liber APA Oltenia, fără CANAL.
Din declaraţia directorului adjunct Alin Şuiu: “sunt două sindicate, între care unul reprezentativ cu peste 800 de membri şi sindicatul la care domnul Pîrvulescu  este preşedinte, cu circa 100 membri.”- aşadar existenţa a două sindicate diferite era deja lămurită cu aproape aceleaşi cuvinte scrise şi în dreptul la replică.
Cât despre generalitatea sintagmei, acum şi sindicaliştii Termo, probabil s-ar putea simţi lezaţi, ori cei de la Inspectoratele Şcolare, ori cei din mediul privat că doar “are caracter general”. Însă în articol, aşa cum am arătat, este menţionat clar despre care sindicalişti este vorba. Revin şi spun că un articol pe lângă titlu mai conţine şi alte rânduri care, pentru o corectă informare, ar trebui citite integral.
În plus, o sută, sau mai mulţi, sau mai puţini şi membrii Sindicatului Liber Apa (fără CANAL) sunt tot sindicalişti.

Politica