luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şedinţă solemnă la Opera Română Craiova

Opera Română Craiova a fost astăzi gazda unei ședințe solemne, prilejuită de cea de-a XVIII-a ediție a zilelor orașului. Consiliul Local al Municipiului Craiova a fost prezent și de această dată la datorie, alături de oficialitățile județene. Ordinea de zi a inclus prezentarea de mesaje și alocuțiuni cu ocazia Zilelor Craiovei. Totodată, în acest an municipalitatea a hotărât să acorde trei titluri de cetățean de onoare: sublocotenentului post-mortem Claudiu Constantin Vulpoiu, interpretului Radu Ionescu și marelui actor Marcel Iureș. Mai mult de atât, au fost decernate premii elevilor olimpici craioveni, dar și profesorilor îndrumători. Printre aceştia s-au aflat şi colegii noştri, Cosmin Lengyel şi Alin Vancea, cu care colectivul cotidianului nostru se mândreşte şi pe care îi felicită pentru rezultatele obţinute.
 
Ion Prioteasa: ,,Ne reunește o importantă festivitate, dar și un puternic reper identitar”
 
,,Sunt onorat să fiu prezent la un eveniment cu o importanță deosebită pentru comunitatea noastră. Ne reunește o importantă festivitate, dar și un puternic reper identitar. Celebrând Craiova cinstim memoria ilustrelor figuri care au rămas în istorie. Craiova continuă această distinsă reputație prin mari instituții precum: Universitatea din Craiova, Teatru Național, Opera Română Craiova, Muzeul Olteniei și multe altele. Doresc să salut inițiativa municipalității de a reda Băniei strălucirea de odinioară printr-un binemeritat titlu de Capitală Culturală Europeană pe care ni-l dorim din tot sufletul. La mulți ani, Craiova!”,  a declarat Ion Prioteasa, preşedinte CJ Dolj.
 
Marius Deca: ,,Sunt fericit să văd că oamenii sunt conectaţi la viaţa culturală”
 
,,În aceste zile, Craiova se bucură de zeci de spectacole şi manifestări. Sunt fericit să văd că oamenii sunt conectaţi la viaţa culturală. O felicit pe doamna Primar şi pe toţi cei care susţin demersul pentru titlul de Capitală Culturală Europeană”,  a declarat Marius Deca, Prefect de Dolj.
 
 
Olguţa Vasilescu: ,,539 ani au trecut de la prima atestare documentară a Craiovei”
 
,,539 ani au trecut de la prima atestare documentară a Craiovei. La 1857, craiovenii au fost primii care au dansat Hora Unirii în faţa Operei Române Craiova. Acesta este şi motivul pentru care am ales să desfăşurăm aici spectacolul aniversar”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.
 
Mai multe informaţii cu privire la şedinţa solemnă de astăzi, puteţi citi în ediţia tipărită a cotidianului Ediţie Specială, de luni, 2 iunie.

Politica