joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Capitală Culturală Europeană, pe ritmuri de manele

Craiovenii par să nu mai ţină şirul manifestărilor artistice care în ultimul timp au loc frecvent în Piaţa ,,Mihai Viteazul’’. Ultima ,,reprezentaţie’’ de acest gen a avut loc cu mai puţin de două săptămâni în urmă. Intitulată “Caravana lui Axinte’’, momentul artistic a fost încărcat de voie bună şi manele. Totul s-a petrecut sub ochii pasionaţilor de acest gen de muzică, chiar în “inima” Băniei.
Să nu uităm totuşi că minunatul show nu ar mai fi avut ”valoare” fără prezenţa “inegalabilă” a interpretului de manele, Vali Vijelie. Boxele răsunau pe ritmuri de manele, unii craioveni se simţeau bine, iar municipalitatea visa la titlul de Capitală Culturală Europeană. Şi cum altfel, decât cu manele?

Consilierul local PDL, Dan Cherciu şi-a exprimat ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Local, nemulţumirea cu privire la astfel de manifestări organizate chiar în centrul oraşului. Ba mai mult, politicianul a oferit o soluţie plauzibilă municipalităţii, sfătuindu-o să organizeze astfel de ,,show-uri’’ la periferia oraşului, în Parcul Tineretului.

Vreau să-mi manifest nemulţumirea faţă de municipalitate de a organiza tot felul de manifestări în Piaţa Mihai Viteazul, care mai degrabă seamănă cu manifestările din mediul rural, decât cu cele din urban. Acea caravană a lui Axinte care a avut loc acum mai bine de o săptămână în  centrul oraşului este de groază. Muzica ce bubuia în boxe i-a nemulţumit pe oamenii care locuiesc în zonă. Este ceva ce nu ne face cinste. În marile capitale europene se organizează manifestări culturale, dar nu de genul acesta. Acest gen de paranghelii nu-şi găsesc locul. Nu neg că sunt craioveni care agreează astfel de manifestări, însă acestea pot fi organizate în Parcul Tineretului’.
A declarat Dan Cherciu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica