vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grevă japoneză la TVR Craiova

Sindicaliştii de la TVR Craiova, membri în Sindicatul Pentru Unitatea Salariaţilor TV, s-a aflat ieri în grevă japoneză, ca măsură de protest la o iniţiativă în urma căreia săptămâna de lucru de cinci zile urmează a fi redusă la patru. Nu este pentru prima dată când nemulţumirile  colegilor de breaslă izbucnesc împotriva celor care conduc destinele TVR, pe care îi acuză de management defectuos.
Cu banderole albe la mână, reporterii, cameramanii sau prezentatorii de la TVR Craiova au lucrat ieri pentru publicul din faţa televizoarelor. Totuşi, spun ei, prin vocea preşedintelui SPUS TV Craiova, Ramona Săseanu, au recurs la această formă de protest pentru a trage un semnal de alarmă asupra gravelor derapaje comise de echipa de conducere a TVR.

Urmează ca această măsură, care a primit deja vot favorabil, să fie discutată în Consiliul de Administraţie. Ori, noi considerăm că noi plătim pentru un management defectuos al TVR.
Ramona Săseanu

Sindicaliştii de la TVR Craiova solicită un plan coerent de măsuri, prin care angajaţii din studiourile teritoriale să nu aibă de suferit.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu este normal ca dintr-un salariu şi aşa mic să iei 20 la sută, cum probabil se va întâmpla dacă propunerea respectivă va fi aprobată, dar la nivelul conducerii TVR să se încaseze îndemnizaţii de management. Pentru oamenii care au creat datorii de ordinul a peste 100 de milioane de euro.
A mai spus preşedinta SPUS TV Craiova

Ramona Săseanu mai spune că între TVR şi  diferite persoane, PFA şi alte forme de organizare economică există  contracte de colaborare, deşi sunt foarte mulţi angajaţi mai bine pregătiţi, cărora nu li se dă şansa să se afirme sau care sunt marginalizaţi pentru că nu sunt plăcuţi de actuala conducere.
Dacă ieri, la TVR Craiova s-a lucrat normal, angajaţii purtând doar o banderolă albă sub formă de protest, preşedintele sindicatului spune că se iau în calcul şi alte forme de protest, toate însă în limita legii.

Politica