duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Craiova Capitală Culturală Europeană, în viziunea micilor olteni

Elevii de la Şcoala ,,Alexandru Macedonski’’ din Craiova au dat frâu liber imaginaţiei şi au expus pe hârtie, într-un mod inedit, viziunea lor în ceea ce priveşte plasarea Băniei în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Acţiunea face parte din seria manifestărilor desfăşurate de Casa de Cultură ,,Traian Demetrescu’’( CCTD), cu prilejul celei de-a XVIII-a ediţii a Zilelor Craiovei.

Am început Zilele Craiovei cu o expoziţie realizată de elevii de la Şcoala Alexandru Macedonski. Ei au înţeles într-un anume fel efortul de branduire culturală a municipiului Craiova pentru titlul de Capitală Culturală Europeană şi au desenat pe plase din hârtie imagini reprezentative din oraşul nostru, care ulterior pot fi valorificate la un alt nivel. Este o manifestare extrem de interesantă care vine din partea unor tineri. Aici au ajuns numai o parte dintre lucrările realizate de elevi, am încercat să le selectăm pe cele mai reprezentative, să nu se repete ideile pe care ei le-au transpus artistic. În urma acestui vernisaj vin alte vernisaje şi ateliere pe care le desfăşurăm în Piaţa Mihai-Viteazul’.
A declarat Cosmin Dragoste, manager CCTD

Casa de Cultură «Traian Demetrescu» a pregătit 29 manifestări, cu ocazia Zilelor Craiovei

Policlinica Buna Vestire Craiova

Casa de Cultură ,,Traian Demetrescu’’ a pregătit un număr de 29 manifestări, cu ocazia zilelor oraşului. Până pe 1 iunie, vor avea loc, zilnic, ateliere de pictură şi de creaţii bijuterii hand-made, în Piaţa ,,Mihai-Viteazul’’. Totodată, vor fi puse în scenă spectacole de dans, dar şi un spectacol folcloric susţinut de Rozele Calafatului.

Avem un total de 29 manifestări pe durata Zilelor Craiovei, care se vor desfăşura atât la sediul Casei de Cultură Traian Demetrescu, cât şi în Piaţa Mihai-Viteazul, în Parcul Nicolae Romanescu, la Centrul Multifuncţional şi în Cartierul Craioviţa Nouă. În fiecare zi, în Piaţa Mihai-Viteazul avem ateliere de pictură, de creaţii de bijuterii hand-made. Avem vernisaje de pictură, expun membrii Cenaclului Senior Art care îşi desfăşoară activitatea la sediul CCTD. De asemenea, avem întâlniri speciale cu scriitori la sediul instituţiei. Avem spectacole inedite de dans, dar şi cei mai talentaţi copii vor susţine trei ore de spectacol. Sâmbătă aducem Rozele Calafatului, spectacol folcloric de muzică şi dans. Pe 1 iunie avem desene pe asfalt în Parcul Nicolae Romanescu, şi tot atunci, în Piaţa Mihai-Viteazul, va avea loc o paradă de modă pentru copii.
A adăugat Cosmin Dragoste, manager CCTD

spot_img
spot_img

Politica