sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hyperion, autorizat AFER

Autoritatea Feroviară Română a autorizat trenul Hyperion pentru a fi exploatat în transportul de călători din ţară.
Radu Zlatian, consultant în cadrul Softronic, a declarat, pentru AGERPRES, că trenul ar putea circula pe căile ferate din România până la finalul lunii iunie, pe o rută care va fi stabilită de către CFR.

AFER a executat toate testele şi a declarat că produsul este bun pentru exploatare în transportul de călători. Când începe exploatarea comercială, depinde de CFR. Estimez că la sfârşitul lunii iunie, însă ruta va fi stabilită de CFR.
A spus Zlatian

Trenul Hyperion, este realizat de firma Softronic din Craiova. Este prima ramă electrică cu podea joasă construită în România, o ramă  electrica bi-sistem, care poate funcţiona atât la 25 kV AC cât şi la 3 kV DC.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trenul a fost făcut cu cele mai bune tehnologii după un proiect dezvoltat în anul 2012. Are la bază experienţa noastră în producerea de vehicule feroviare şi este echipat cu cele mai bune component electrice, electronice şi mecanice. Sistemul de monitorizare interior şi exterior asigură pasagerilor siguranţă, oferind imagini în direct şi înregistrări în cabina mecanicului. Rama electrică cu patru vagoane îndeplineşte cerinţele specifice standardelor europene şi respectă specificaţiile tehnice de interoperabilitate.
A mai spus Zlatian pentru AGERPRES

Politica