sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alunecări de teren la Brebeşti

Oraşul minier Brebeşti, judeţul Vâlcea, se confruntă cu noi alunecări de teren. Din cauza precipitaţiilor, sterilul s-a deplasat spre pârâul care traversează oraşul. Autorităţile se tem că albia pârâului Tărâia va fi obturată.

Pământul a luat-o la vale. Suntem un oraş în care a fost zeci de ani exploatat cărbunele şi avem depozite de steril. Ploile din ultima vreme au reactivat vechile alunecări de teren, iar cea mai gravă este în amonte, pe pârâul Tărâia, acolo unde a mai fost şi în urmă cu câţiva ani. Deja lucrurile se precipită. Există riscul ca acest steril să ajungă în apele pârâului şi albia să fie obturată, iar apele să distrugă tot cartierul de case din zonă. Am înaintat deja memorii astfel încât să nu ajungem la o catastrofă.
A declarat luni, pentru AGERPRES, primarul oraşului Vintilă Chelcea

În 2008, halda de steril a carierei Panga Nouă a înghiţit, în patru zile, şapte gospodării şi 20 de hectare de teren arabil, mai scrie AGERPRES:.
Halda de steril Panga Nouă are o suprafaţă totală de 96 de hectare, se întinde pe raza a două localităţi, Mateeşti şi Berbeşti, şi are o înălţime de aproape 400 de metri, iar cantitatea de steril depusă timp de 17 ani este de aproape 50 de milioane de metri cubi, mai scrie sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica