vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD l-a pus în ziar, PDL l-a scos la grătar

Partidele politice s-au folosit şi se folosesc în continuare de metode mai puţin ortodoxe de a-şi asigura voturi de la adversari. Iar cel mai simplu este să pui mâna pe un “exponent”, adică pe un primar. “Trădarea” se cumpără cu bani, a se înţelege cu finanţări pentru diverse proiecte sau, în cel mai rău caz, cu promisiunea că respectivul primar, de altfel incapabil, din cauza culorii politice, să mai atragă vreun ban în comunitatea sa, va fi primit, cândva, la “masa bogaţilor”.

Primarul localităţii Bulzeşti, Gin Sorescu, este unul dintre gospodarii-şefi vopsiţi peste noapte în “roşu”. Trebuie să vă spunem că acesta este primar din partea PDL, pentru care a obţinut mai tot timpul scoruri electorale bune. Însă la sfârşitul săptămânii trecute, primarul Sorescu a apărut în ziarul de campanie al PSD, cu cuvinte de laudă la adresa guvernării Ponta şi speranţa că va fi mai bine. Evident că ziarul a fost distribuit “ca la carte” de noul responsabil de zonă, deputatul Florentin Gust. Asta, ca să afle oamenii din Bulzeşti că primarul lor dă semnalul către stânga şi să se mobilizeze cu toţii la urne, “mândri că votează”.

PDL nu a stat cu mâna în sân şi sâmbătă, la Mischii, l-a scos pe primarul racolat de PSD la o serbare câmpenească, alături  de mai marii partidului. Discuţiile au fost degajate, fără niciun reproş, semn că , vorba românului, “roata cât  e  de  pătrată, tot  se mai  învârte-odată”.
O poveste asemănătoare, cu un primar şi două partide care îl revendică, s-a petrecut pe 1 Mai, la Brădeşti. De pozat s-au pozat cu gospodarul-şef atât cei de la PNL, formaţiune cu care primarul a câştigat alegerile, dar şi cei de la PSD, după ce acelaşi primar a fost prezentat, cu surle şi trâmbiţe, la sediul de la “judeţ”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sfârşitul de săptămână electoral a fost cel puţin interesant şi la Calafat, acolo unde vineri a avut loc o depunere de coroane. Iar una dintre jerbe a fost semnată de “USL”, care, cel puţin la nivel declarativ, nu o mai trăi, dar concubinează la Calafat. Asta în ciuda unor decizii ale Biroului Electoral care a admis în şase judeţe că folosirea însemnelor USL este ilegală. Dar cum Doljul nu se află printre cele şase judeţe, vineri, la Calafat, braţ la braţ s-au aflat primarul Mircea Guţă şi lideri ai PSD Dolj. 

În fine, încheiem cu Bistreţul, unde liderii PSD-UNPR-PC s-au deplasat sâmbătă să inaugureze un centru social. Toate bune şi frumoase, cu Claudiu Manda şi Cosmin Enea pozându-se cu primarul PNL al localităţii, Cristiana Antonie. Primar care însă, în comunicatul de presă, este botezat…Cristiana Antoni. Nu o dată, ci de patru ori. Dar parcă mai contează, atâta vreme cât voturile se vor duce “acolo unde trebuie”?

Politica