sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Statul este cel mai prost administrator

Aproape 85% dintre români cred că statul creează mai multe probleme decât rezolvă. Pe de altă parte, peste 77% cred că statul este cel mai prost administrator, se arată într-un studiu efectuat de Institutul pentru Cercetarea Calităţii Vieţii al Academiei Române.
Ancheta sociologică a avut ca temă perspectiva opiniei publice asupra politicilor sociale din România.
Astfel, potrivit rezultatelor studiului, în opinia publică românească există o susţinere puternică – peste 70%- pentru politici sociale care să asigure locuri de muncă, un nivel de trai decent pentru şomeri şi un venit minim garantat pentru cei nevoiaşi, precum şi reducerea inegalităţilor economice.

În ceea ce priveşte ajutoarele sociale, aproape 53% dintre români spun că statul ar trebui să cheltuiască mai puţin.
Grav este că 77,4% dintre români cred că statul “este cel mai prost administrator” (77,4% acord total şi acord). 84,2% consideră că statul “creează mai multe probleme decât rezolvă”.
În contextul dezbaterilor privind reforma sistemelor de asigurări sociale, există un curent majoritar în opinia publică favorabil menţinerii sistemelor de asigurări sociale în întregime în sistemul public: 62% în cazul asigurărilor pentru şomaj, 57% pentru sistemul de pensii şi 55% pentru sistemul de sănătate, au mai arătat autorii studiului, se mai arată în cercetare, potrivit MEDIAFAX.

Sursa citată mai arată că, potrivit studiului, segmente largi ale opiniei publice consideră că statul cheltuieşte prea puţin cu sănătatea (89%), sistemul de pensii (83%), sistemul de învăţământ (83%), construcţia de locuinţe (82,5%), asistenţa socială (75%) şi asigurările pentru şomaj (69,5%).
De asemenea, dintre diferitele prestaţii şi servicii de asistenţă socială, românii cred că statul cheltuieşte prea puţin cu alocaţiile pentru copii (90%), centrele pentru bolnavii neuropsihici (88%) şi centrele de plasament pentru copii abandonaţi (87%), scrie MEDIAFAX.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica