duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dan Pascu a debutat cu dreptul la Naţională

Echipa naţională de volei masculin a României, formaţie pregătită de craioveanul Dan Pascu s-a impus la turneul “Alba Regia Volleyball”, competiţie desfăşurată în Ungaria, în localitatea Szekesfehervar.
Alături de naţionala Ungariei şi România au mai participat echipele reprezentative ale Suediei şi Israelului. Turneul care precede meciurile de calificare la Euro a fost unul util atât pentru jucători cât şi pentru antrenor, fiind primul pe care Dan Pascu îl traversează din postura de antrenor principal al României.
Evoluţia sportivilor conduşi de Pascu a fost cât se poate de bună, România câştigând competiţia fără a pierde vreun meci. Victime au fost pe rând naţionalele Israelului, Suediei şi Ungariei, meciurile fiind câştigate identic cu scorul de 3-1. Mai mult, în fiecare dintre partide s-a pierdut doar setul trei.

A fost un turneu din care am tras unele concluzii şi pot să spun că sunt multe pozitive. În primul rând mi-a plăcut determinarea băieţilor, ambiţia cu care au jucat. S-a văzut dorinţa de a fi la Naţională şi faptul că formează un grup care poate avea rezultate pozitive dacă lucrurile merg aşa cum ne dorim. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, a fost doar un turneu de pregătire, nu unul oficial. Dar în acelaşi timp atunci când ai rezultate pozitive, fie şi în meciuri amicale, se creează o stare propice performanţei.
A declarat ieri Dan Pascu

Nu în ultimul rând trebuie amintit faptul că SCM “U” a avut doi reprezentanţi la echipa naţională fiind vorba despre Laurenţiu Lică şi Mihai Dumitrache. În partida cu Israel, Laurenţiu Lică a fost declarat MVP-ul meciului, iar în cea cu Ungaria a făcut nu mai puţin de 20 de puncte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din nou la Craiova

În altă ordine de idei trebuie spus că după aceste partide, Naţionala va continua activitatea în Craiova. Aseară echipa a ajuns în Bănie unde va sta din  nou cantonată până pe 14 mai, zi în care se va merge la Bucureşti pentru plecarea în Muntenegru.
Reamintim că România va juca în turul doi preliminar al CE din 2015, al cărui turneu final va avea loc în Italia şi Bulgaria, făcând parte din grupa E alături de Olanda, Croaţia şi Muntenegru.
Tricolorii vor participa la două turnee, primul la Podgorica între 16 şi 18 mai, iar cel de-al doilea la  Zagreb (23-25 mai). Câştigătoarea grupei se califică la turneul final, iar formaţia de pe locul secund va susţine baraj, în sistemul tur-retur (23-24 şi 30-31 mai 2015) cu a doua clasată din Grupa D, grupă din care fac parte Spania, Ucraina şi Cehia şi o echipă calificată din grupa a doua a primului tur. Mai precis una dintre formaţiile naţionale ale Bosniei, Norvegiei, Ungariei sau Elveţiei.

––––-

Rezultate echipa României

România – Israel 3-1 (14, 26, -22, 20)
România: Cristian Bartha, Laurenţiu Lică, Marian Bala, Florin Bălhăceanu, Mihai Gheorghiţă, Adrian Mihalcea şi Adrian Feher – libero
A mai jucat: Dragoş Răileanu.

Suedia – România 1-3 (-23, -20, 22, -16)
România: Cristian Bartha, Marian Bala, Florin Bălhăceanu, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Laurenţiu Lică şi Adrian Feher – libero
Au mai jucat: Vlad Tebieş, Mihai Dumitrache, Marius Şoloc, Mihai Mărieş şi Andrei Georgescu

Ungaria – România 1-3 (-21, -17, 24, -28)
România: Cristian Bartha, Marian Bala, Vlad Tebieş, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Laurenţiu Lică şi Adrian Feher – libero
Au mai jucat: Dragoş Răileanu, Mihai Dumitrache, Marius Şoloc şi Andrei Georgescu
Antrenori: Dan Pascu şi Ovidiu Macarie

Rezultatele competiţiei:
România – Israel 3 – 1
Suedia – Ungaria 3 – 0
Suedia – România 1 – 3
Ungaria – Israel 2 – 3
Ungaria – România 1 – 3
Suedia – Israel 3 – 1

CLASAMENT
1. România    3    3    0    9-3    9
2. Suedia    3    2    1    7-4    6
3. Israel    3    1    2    5-8    3
4. Ungaria    3    0    3    3-9    0

Politica